Obilježen Dan borbe protiv trgovine ljudima

0

Crveni krst Republike Srpske, OOCK INS-a i OOCK Pale u okviru regionalne kampanje „Red bell“ juče je obilježio Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

U Srednjoškolskom centru Pale je održano predavanje, dok je na šetalištu dijeljen propagandni materijal kojim su volonteri upoznali lokalno stanovništvo o ovom problemu.

U svim glavnim gradovima bivše SFRJ pod istim sloganom i na isti način, simbolično sa početkom u 11:55 časova, počelo je obilježavanje Dana borbe protiv trgovine ljudima.

Trgovina ljudima se događa svuda u Evropi, bez obzira da li živimo u Engleskoj, ITaliji, Poljskoj, Rumuniji ili Bosni i Hercegovini. To je jedna od najvećih i naprofitabilnijih globalnih kriminalnih aktivnosti, zajedno sa trgovinom narkoticima, oružjem i pranjem novca.

Ovaj fenomen je poznat i pod nazivom „moderno ropstvo“, zbog toga što se žrtve drže u uslovima sličnim ropstvu i tretiraju se kao svojina ljudi koji su ih kupili.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/dan-borbe-protiv-trgovine-ljudima-okt-2014/] width=[54] height=[54] title=[Obilježen Dan borbe protiv trgovine ljudima] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Foto: L.Š.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare