Obilježen 3. april Dan oslobođenja Pala

0

Danas su na spomen obilježje boraca Narodno oslobodilačkog rata u Palama povodom Dana oslobođenja Pala položeni vijenci.

3. aprila 1945. godine su nakon krvavih borbi u kojima je učestvovalo oko 600 boraca oslobođene Pale. Svoje živote u oslobođenje su utkala 224 borca, nosilaca spomenice je 36, dok su tri borca proglašena narodnim herojima.

To je bio dan kada je došla sloboda i kada je sa ovog područja otišla fašistička čizma, rekao je predsjednik SUBNOR-a Pale Tomo Terzić.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo je izjavio da će opština nastaviti njegovati sjećanje na Narodno oslobodilačku borbu i da će nastaviti obilježavati značajne istorijske datume.

Predstavnici SUBNOR-a opština Pale, Sokolac i Šekovići, opštinske boračke organizacije, opštine Pale i grada Istočno Sarajevo, danas su položili vijence i na spomenik žrtvama Prvog svjetskog rata u porti Crkve Uspenja presvete Bogorodice u Palama.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/3-april-2014/] width=[54] height=[54] title=[3. april Dan oslobođenja Pala] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments