Obilježavanje Svjetskog dana voda u Istočnom Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – U subotu 22.03.2014 u 14.00 časova Udruženje građana „Probudi se – Ujedinjeni za ljepšu okolinu“ Vojkovići organizuje obilježavanje Svjetskog dana voda u Istočnom Sarajevu u Vojkovićima. S obzirom da se svjetski dan voda obilježava širom Planete Zemlje 22.03. tako će i stanovnici našeg grada obilježiti ovaj dan kao poziv za osvješćenje u svrhu očuvanja voda, a samim tim i ljudskog zdravlja i zdrave životne okoline u kojoj će odrastati buduće generacije.

Polazna tačka obilježavanja Svjetskog dana voda je most „Ratko Močević“ (most na ulazu u Vojkoviće) odakle svi građani ujedinjeni kreću u šetnju koritom rijeke Željeznice do „Golubovića mosta“ i do mosta u Krupcu. Tokom šetnje svi će imati priliku da uživaju u ljepoti Željeznice, ali će biti i u prilici da doprinesu očuvanju čistote rijeke tako što će pokupiti smeće.

U 15.00 časova završava se šetnja i druženje uz stihove posvećene ljepoti prirode koju treba čuvati „Ala je lep ovaj svet“ (Čika Jova Zmaj) koje će kazivati članovi Ekološke sekcije Osnovne Škole“Aleksa Šantić“ Vojkovići.

(www.palelive.com / foto: Gorica Vasić)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare