Obilježavanje strijeljanja Draže Mihailovića samo u Ivanjici

0

VIŠEGRAD – Ravnogorski pokret Višegrad saopštio je danas da se 17. jula ove godine neće, kao dosad, organizovano obilježiti 68 godina od strijeljanja generala Draže Mihailovića u Dobrunskoj Rijeci u kompleksu Draževina, gdje su 13. marta 1946. godine generala uhvatili pripadnici Ozne.

Ravnogoricima je poručeno da će se godišnjica strijeljanja generala Mihailovića – 17. jula 1946. godine na nepoznatoj lokaciji u Beogradu, obilježiti u rodnom mjestu generala u Ivanjici u Srbiji.

U obrazloženju ove odluke navodi se da se obilježavanje 17. jula ukida zbog teške ekonomske situacije i sve manje pomoći donatora za organizovanje skupa.

Iz ovog udruženja navode da će u Dobrunskoj Rijeci i dalje biti organizovani parastosi i skupovi na godišnjicu hapšenja Draže Mihailovića 13. marta kod spomen-obilježja njemu i njegovim pratiocima – kapetanu Nikoli Majstoroviću, majoru Dragiši Vasiljeviću i poručniku Blagoju Kovaču.

U kompleksu Draževina od 1996. godine Ravonogorski pokret Višegrad redovno organizuje obilježavanje 68 godina od hapšenja i strijeljanja generala Draže Mihailovića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments