Obilježavanje stradanja Srba na Crnom vrhu

0

ZVORNIK – Parastosom i polaganjem vijenaca na Spomen-ploču, sutra će na Crnom vrhu kod Zvornika biti obilježeno 23 godine od stradanja 11 pripadnika Vojske Republike Srpske /VRS/, policajaca i civila, koje su 10. septembra 1992. godine iz zasjede ubili srebrenički muslimani.

Prema programu obilježavanja, parastos će biti služen u 11.00 časova, nakon čega će biti položeni vijenci na Spomen-ploču koja je podignuta na mjestu stradanja, saopšteno je iz Odbora za obilježavanje 23 godine od dana stradanja na Crnom vrhu.

Spomen-ploča na Crnom vrhu postavljana je 10. septembra 2010. godine i prvi put je oskrnavljena šest dana nakon postavljanja, a u istoj godini ponovo je oskrnavljena kada su ukradeni sto i klupe, isječeni željezni stubovi i lanci oko obilježja.

Prije dvije godine obnovljena je i postavljena veća i deblja granitna ploča, koju su nepoznate osobe razbile u avgustu prošle godine.

Prošle godine postavljena je i osveštana nova – treća po redu Spomen-ploča na mjestu stradanja pripadnika VRS, policajca i civila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare