Obilježavanje mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijski službenici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, u školama na području grada će održati predavanja o ovoj temi, a građanima će biti podijeljen promotivni materijal.

Predavanje o temi “Prevencija zloupotrebe opojnih droga i duvanskih proizvoda” sutra će biti održano u osnovnim školama “Sveti Sava” i “Veselin Masleša” u Foči, a u petak, 13. decembra, u osnovnim školama “Sveti Sava” i “Petar Petrović NJegoš” u Istočnom Novom Sarajevu.

Na Sokocu će u petak, 13. decembra, građanima biti podijeljen promotivni materijal pod nazivim “Pomozimo im da kažu NE”, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Letak je edukativnog karaktera i sadrži osnovna uputstva i informacije o najčešće upotrebljavanim drogama, njihovom štetnom djelovanju na organizam, te savjete roditeljima kako da prepoznaju simptome kod djece koja su počela da konzumiraju drogu i šta da preduzmu u takvim situacijama, dodaje se u saopštenju.

Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti obilježava od 15. novembra do 15. decembra.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments