Obilježavanje dvije decenije rada

0

MILIĆI – Prigodnom svečanošću u Milićima na kojoj su dodijeljena priznanja ličnostima koje su najviše doprinijele formiranju i jačanju Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“, danas su obilježene dvije decenije postojanja i rada ove obrazovne ustanove.
Nagrađeni su predsjednik Kompanije „Boksit“ iz Milića Rajko Dukić, kao inicijator formiranja Centra i ličnost koja je dala najveći doprinos izgradnji školske zgrade i sportske dvorane, novosadski arhitekta Đorđe Grbić, koji je projektovao zgradu, te prvi direktor Centra Janko Jović.

Obraćajući se okupljenima u sali Doma rudara u Milićima, direktor SŠC-a Radomir Madžarević rekao je da je ta ustanova postala prepoznatljiva u Republici Srpskoj.

„Veliki broj đaka koji se školuju u ovom centru dolaze iz susjednih opština. To možemo, prije svega, da zahvalimo Kompaniji `Boksit` koja u svemu podržava naš rad i doprinosi da ovdje učenici imaju najbolje uslove za školovanje“, dodao je Madžarević.

Direktor republičkog Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da je milićki Srednjoškolski centar „čedo Kompanije `Boksit`“.

„To su rijetke kompanije u Republici Srpskoj, a možda i na prostoru bivše Jugoslavije, koje su, pored svega onog što su uradile za jednu malu sredinu kao što su Milići, uspjele da naprave i jedan srednjoškolski centar. Ovaj centar može da bude uzor mnogim srednjim školama u Republici Srpskoj, ne samo po rezultatima, nego i po organizaciji rada i stručnosti nastavnika“, istakao je Damjanović.

Na današnjoj svečanosti predstavljena je i monografija „Dvadeset godina Srednjoškolskog centra `Milutin Milanković` u Milićima“, urađena povodom jubileja ove obrazovne ustanove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare