Obilježavanje 25 godina rada Radio televizije Republike Srpske

0

Povodom obilježavanja 25 godina rada Radio televizije Republike Srpske u ponedjeljak, 17.04.2017. godine u Kulturnom centru Pale u 12:00 časova će biti održana Svečana akademija.

Svečanoj akademiji će prethoditi otkrivanje spomen ploče na zgradi Kulturnog centra Pale, gdje je televizija počela sa radom. Nakon svečane akademije biće priređena tematska izložba fotografija i koktel.

Početak rada Srpske radio televizije je vezan za 8. april 1992. godine, kada se u Prvi dnevnik Radio televizije Vojvodine uključio Risto Đogo. 6. maja emitovan je prvi program iz Radio televizije „Kanal S“ koji je trajao oko 2 sata, dok je radio program trajao cjelodnevno.

Radio-televizija Republike Srpske, osnovana je Odlukom Narodne Skupštine Republike Srpske od 30. decembra 1993. godine kao Јavno preduzeće Srpska Radio – televizija.

Pred kraj 1997. godine Regulatorna agencija za komunikacije zbog navodne programske greške zatvara studio u Palama, koji više ne participira u zajedničkom programu. Zabrana traje do proljeća 1998, kada se svi tehnički potencijali Televizije i Radija sele u Lukavicu, odakle se ponovo uključuju u jedinstven sistem Srpske radio televizije, koja ubrzo mijenja ime u Radio-televizija Republike Srpske.

(www.palelive.com)


Povezano:

Prije 20 godina u Palama osnovan današnji RTRS


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare