Obilježen Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata RS

0

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Pantelija Ćurguz izjavio je danas na Svečanoj akademiji u Palama, povodom obilježavanja Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata RS, da je ponosan na učinak BORS-a, jer status boraca nikada ranije nije bio jasno definisan kao što je to danas slučaj.

Čestitajući svim borcima i porodicama poginulih boraca praznik, Ćurguz je izrazio zadovoljstvo što se ovaj dan već tradiconalno obilježava, naglasivši da će se BORS pobrinuti da se ta tradicija na pravilan način prenese i na buduće generacije.

Ćurguz je na svečanoj akademiji u Kulturnom centru Povelju BORS-a uručio prvom predsjedniku Odbora Vlade RS za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i bivšem ministru rada i boračko-invalidske zaštite Bošku Tomiću.

Zahvalivši se na priznanju, Tomić je naglasio da se tokom protekle tri godine istinski zalagao za boračku populaciju za šta je imao i punu podršku Vlade RS.

Predsjednik Predsjedništva Skupštine BORS-a Mihajlo Parađina izjavio je novinarima da je neophodno izgraditi jači status Boračke organizacije u narednom periodu i da će bez obzira na najavu godine recesije borci tražiti primjenu Zakona o pravima boraca u punom kapacitetu.

„To znači da se, bez obzira na kriznu godinu, osnovica ivalidnina mora uskladiti sa indeksom troškova života, a mora biti nastavljeno i stambeno zbrinjavanje boraca“, naglasio je Parađina.

Svečanoj akademiji uz bogat kulturno-zabavni program prisustvovali su i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavko Jovičić, predsjednik Srpskog kluba u Vijeću naroda RS Staša Košarac, te predstavnici opštine Pale i Grada Istočno Sarajevo.

Jutros je u crkvi Uspenja presvete Bogorodice služen parastos poginulim srpskim borcima i položeni vijenci na Centralno spomen obilježju u Palama.

Srna

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare