Obezbijeđeno dovoljno vakcina protiv gripa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo Tijana Gavrić Mičić izjavila je Srni da je u ovu zdravstvenu ustanovu isporučeno dovoljno vakcina protiv sezonskog gripa, te da je 1. novembra počela vakcinacija onih kategorija koje su oslobođene plaćanja.

“Trenutno smo u fazi rješavanja tehničkog prijema i upotrebne dozvole za novoizgrađeni dio Doma zdravlja, koji je svečano otvoren 1. oktobra, kao i rješavanja problema nabavke potrebne opreme. Nadam se da će nam resorno ministarstvo pomoći u opremanju Hitne medicinske pomoći”, istakla je Mičićeva.

Mičićeva je napomenula da će u novoizgrađenom dijelu, osim Centra za medicinu rada i sporta, apoteke i Hitne pomoći, biti smješteni pedijatrija i dječija stomatologija, Centar za rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje.

Ona je dodala i da je juče uplaćena plata zaposlenima za oktobar sa svim pripadujućim porezima i doprinosima, kao i naknada za prevoz za april, dodajući da ova zdravstvena ustanova trenutno ima 110 zaposlenih radnika.

“Trenutno su nam dva doktora na specijalizaciji, i to iz porodične medicine i radiologije. Stalno vršimo obuku zaposlenih”, istakla je Mičićeva.

Usluge Doma zdravlja Istočno Sarajevo koristi 30.000 građana iz opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments