Obavljena prva operacija u „Boksitovom“ specijalističkom centru

0
Obavljena prva operacija u

MILIĆI – U Specijalističkom centru Kompanije „Boksit“ iz Milića danas je obavljen prvi hirurški zahvat u opštoj anesteziji, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću milićke kompanije.

Prvu operaciju u novoformiranoj zdravstvenoj ustanovi obavio je doktor Nebojša Stanković, nekadašnji načelnik grupe hirurških klinika na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, uz asistenciju hirurga Milana Vidovića i Radivoja Novakovića, potvrđeno je u „Boksitu“, a pacijent se osjeća dobro.

Stanković je rekao Srni da je očekuje da program hirurških usluga u ovom centru „vrlo brzo bude svakodnevan i bogatiji“.

„Mi smo spremni da u ovoj ustanovi obavljamo sve hirurške intervencije u opštoj anesteziji kada je riječ o abdomenu, te hirurgiju dojke i štitaste žlezde“, rekao je Stanković.

Direktor Specijalističkog centra Dalibor Bačić rekao je Srni da su pripreme za optimalan rad i funkcionisanje ove ustanove bile dugotrajne i temeljne, ali da su „stvoreni uslovi da se u Centru na kvalitetan i bezbjedan način obavljaju usluge koje pacijenti očekuju“.

„To znači da ova ustanova raspolaže odgovarajućim prostornim kapacitetima, kvalitetnom opremom i, što je najvažnije, vrhunskim kadrom. Za sljedeću godinu planiramo da širimo kapacitete i razvijamo određene grane hirurgije“, rekao je Bačić.

Specijalistički centar funkcioniše kao poslovna jedinica Kompanije „Boksit“.
Trenutno ima 55 zaposlenih, od kojih su 49 medicinski radnici. Među zaposlenima ima 32 ljekara, od kojih 12 profesora medicinskih nauka.

Centar, osim hirurškog bloka, ima i spacijalističku ambulantu, te porodilište u kojem je prije sedam dana rođena i prva beba.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare