O spaljivanju korova obavijestiti vatrogasno odjeljenje

0
Ilustracija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo apeluje na građane da se prilikom uređenja imanja uzdrže od paljenja vatre radi spaljivanja korova i drugog gorivog materijala, pošto je na području Sarajevsko-romanijske regije posljednjih dana drastično povećan broj požara na otvorenom.

„Molimo građane da spaljivanje otpada obavljaju samo za vrijeme povoljnih vremenskih uslova i o tome obavijeste najbliže vatrogasno odjeljenje radi pripravnosti, praćenja i kontrolisanog spaljivanja“, saopšteno je iz Teritorijalne vatrogasne jedinice.

U saopštenju je istaknuto da je Teritorijalna vatrogasna jedinica, trenutno, osim na redovnim poslovima i zadacima, dodatno angažovana i na preventivnim aktivnostima u vezi sa pranjem i dezinfekcijom ulica u svim gradskim opštinama, s ciljem borbe protiv širenja virusa korona.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo ističu da su posljednjih dana iskoristili sve materijalne, a posebno ljudske resurse, te da bi ovakav tempo požara u narednom periodu mogao da optereti njihov rad do te mjere da neće biti u mogućnosti da pravovremeno odgovore na sve pozive za intervencije.

U saopštenju su podsjetili građane da je novim Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada, bez prethodnog obavještenja vatrogasnoj jedinici i preduzimanja svih neophodnih radnji s ciljem sprečavanja širenja vatre, te da su u suprotnom predviđene i novčane kazne.

„Obavještavamo građane da ćemo sve buduće slučajeve požara suve trave i niskog rastinja izazvane ljudskim faktorom prijaviti MUP-u Republike Srpske, te da ćemo u koordinaciji sa njima nastojati da odgovorni budu adekvatno sankcionisani“, saopštili su iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare