O dodatnom jačanju institucionalnih veza

0

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Sejma – donjeg doma poljskog Parlamenta Elžbjet Vitek razgovarale su danas o mogućnostima dodatnog jačanja institucionalnih veza između Srpske i Poljske, ali i stvaranju uslova za unapređenje različitih vidova saradnje.

Cvijanovićeva je informisala Vitekovu o ustavnoj poziciji Republike Srpske, te političkoj situaciji i ukupnim odnosima u BiH.

Na sastanku je pozdravljen intenzitet kontakata između Republike Srpske i Poljske i njenih regija, te naglašeno da je posjeta Cvijanovićeve Poljskoj važan korak ka još boljim međusobnim odnosima i da se takva praksa treba nastaviti i u budućnosti.

Cvijanovićeva i Vitekova su razmijenile mišljenje i o aktuelnoj situaciji u EU, poziciji Poljske, kao i politici proširenja EU, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske danas se sastala i sa državnim sekretarom u Ministarstvu fondova i regionalne politike Poljske Malgožatom Jarosinjskom Jedinak, a na sastanku je posebno apostrofirana intenzivna saradnja Srpske i nekoliko poljskih vojvodstava u različitim oblastima, te izražena opredijeljenost ka daljem unapređenju odnosa.

Cvijanovićeva je istakla da su evropske integracije i jačanje regionalne saradnje strateško opredjeljenje institucija Republike Srpske.

Predsjednik Srpske je naglasila da je iskustvo Poljske u domenu povlačenja i korištenja evropskih fondova veoma korisno, te izrazila zahvalnost domaćinima na spremnosti da svoja iskustva podijele sa Republikom Srpskom.

Cvijanovićeva se nalazi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Poljskoj.

Cvijanovićeva i Zarajčik o jačanju ekonomske saradnje

Jačanje ekonomske saradnje i čvršće povezivanje privrednika iz Poljske i Republike Srpske bile su glavne teme sastanka predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa predsjednikom Balkansko–poljske Privredne komore Andžejom Zarajčikom u Varšavi.
Predsjednik Republike Srpske boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Poljskoj.

Ranije danas Cvijanovićeva se sastala sa predsjednikom Sejma, donjeg doma poljskog Parlamenta, Elžbjetom Vitek sa kojom je razgovarala o mogućnostima dodatnog jačanja institucionalnih veza između Srpske i Poljske, ali i stvaranju uslova za unapređenje različitih vidova saradnje.

Cvijanovićeva se danas sastala i sa državnim sekretarom u Ministarstvu fondova i regionalne politike Poljske Malgožatom Jarosinjskom Jedinak, a na sastanku je posebno apostrofirana intenzivna saradnja Srpske i nekoliko poljskih vojvodstava u različitim oblastima, te izražena opredijeljenost ka daljem unapređenju odnosa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare