Novoizabrani predsjednik rođen prije sedam dana

0

Na manifestaciji „Konferencija beba“ na Palama na kojoj je učestvovalo 160 beba životne dobi do dvije godine za „predsjednika“ je izabran Stefan Janković, koji je rođen prije sedam dana. Prvi zamjenik predsjednika je Saška Gaco rođena 17. juna, a drugi zamjenik je najstarija beba, dvogodišnja Maša Grujić.

Majka najmlađe bebe Milica Janković rekla je da im je ovo prva beba i da je odmah donijela titulu u kuću.

Jankovićeva je dodala da je ova manifestacija dobra za građane, jer podstiče rast i razvoj nataliteta.

Direktor Kulturnog centra Pale Marko Sikima podsjetio je da se „Konferencija beba“ na Palama održava već 18 godina.

„S ponosom možemo reći da se ova manifestacija održava u 31 opštini u Republici Srpskoj. Ovakav tip konferencije postigao je svoj cilj, a to je da postiče svijest kod mladih ljudi o značaju zdravije i brojnije porodice u društvu“, rekao je Sikima novinarima.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da „Konferencija beba“ na Palama ima dugu tradiciju i podsjetio da je upravo na Palama i nastala, a da se sada organizuje u cijeloj Republici Srpskoj.

„Ponosni smo zbog broja prijavljenih beba, ali bi trebalo da ih je što više. Zbog toga, kroz pronatalitetnu politiku izdvajamo sredstva kako bi se djeca više rađala, jer je samo tako moguć opstanak na ovim prostorima“, naveo je Jugović.

Prema njegovim riječima, opština Pale podržava sve slične manifestacije, a večeras je jednoj višečlanoj porodici, koja je učestovovala na manifestaciji dodijelila 400 KM.

Organizator „Konferencije beba“ je Kulturno-sportski centar Pale u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Pokrovitelji manifestacije su i opština Pale, Grad Istočno Sarajevo i organizacija „Vorld vižn“, koja je za učesnike obezbijedila prigodne pokolone.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare