Novoimenovani direktor OC „Jahorina“ Dejan LJevnaić: Cilj produžiti sezonu skijanja

8

Novoimenovani direktor Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ Dejan LJevnaić najavio da mu je prioritetan cilj da zimska sezona sa 60 do 70 dana skijanja bude produžena na 130 dana, podizanjem firme na stabilne noge.

„Nadzorni odbor OC `Jahorina` juče je donio odluku o imenovanju, a danas se aktivno upoznajem o situciji. Dogovoreno je da primopredaja sa dosadašnjim direktorom Goranom Brčkalovićem bude održana u narednih nekoliko dana“, izjavio je Srni LJevnaić, koji je danas stupio na dužnost.

Kada je riječ o produžavanju skijaške sezone on je istakao da se to jedino može postići zahvaljujući sistemu za vještačko osnježavanje. „Da bismo investirali u sistem za osnježavanje neophodno je prije toga urediti staze“, rekao je novi direktor OC „Jahorina“.

LJevnaić je naglasio da se time istovremeno može smanjiti broj povreda skijaša.

„Koliko sam informisan ranije se događalo više od 350 povreda skijaša. Kada uredimo i proširimo staze smanjiće se i broj povreda. Nastojaću ostvariti cilj da Jahorina živi 365 dana u godini, odnosno da, osim zimske sezone koja traje 150 dana, ima sadržaja i čitavo ljeto“, dodao je on.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek izjavio je Srni da se Nadzorni odbor donoseći juče odluku o imenovanju LJevnaića rukovodio činjenicom da je riječ o čovjeku koji je devet godina bio čelni čovjek Skijališta Srbije i tamo napravio izrazit rezultat.

„LJevnaić će dovesti tim ljudi koji se bave upravljanjem skijališta, koji su radili i na Kopaoniku. Dosadašnji direktor OC `Jahorina` Goran Brčkalović vraćen je na prethodnu dužnost direktora za ugostitetljstvo“, rekao je Elek.

On je izrazio nadu da će uz novog direktora i njegov tim, te podršku Vlade Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke i predsjednika Republike Srpske planina Jahorina biti vraćena na evropsku turističku mapu ski-centara već u narednoj zimskoj sezoni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
8 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Puno srece u buducem radu!Svi se nadamo promjenama na bolje i ozivljavanju ovog uspavanog diva.Jahorina je beskonacan resurs ali do sada nismo imali neke prevelike koristi od nje.

Doveden je čovjek iz Srbije i predstavljen kao stručnjak koji je 9 godina vodio skijališta Srbije .Da li ovo znači da će sledeći potez nakon što uvažni gospodin napravi finansijsku procjenu biti prodaj OC Jahorina i pripajanje tom istom preduzeću na čijem je čelu bio 9 godina. Da se razumijemo nemam ja ništa protiv bilo koga ako će stvari krenuti na bolje ali bojim se da je u stravnosti i praksi drugačije.

Moj komšija uzoran i vredan Gospodin čovek .Ja mu ovim putem čestitam na novom radnom mestu , Puno zdravlja i uspeha . Srećno .

Gdine Samardziću u zadnje vrijeme često se može vidjeti vaše ime kako se oslikava u mnogim komentarima po mnogim temama koje život znače za nas paljane .Pohvala vama što se potpisujete pravim imenom ali i jedan ukor.Mislim da previše sebi dajete za pravo da komentarišete jer non stop nešto kritikujete i generano imate negativan stav o mnogim stvarima.Slažem se da stanje nije sjajno ali nije sve baš crno na ovom svijetu ,ima valjda i neki svijetao i pozitivan primjer

Sve se vidimo kako se gazduje nasim prirodnim bogastvima i firmama od javnog znacaja!?odakle meni pravo da kritikujem,pa odatle sto se arci prirodno bogastvo a da zato niko neodgovara i sad kao odakle meni pravo da kritikujem,ma sta kazes!da se imalo pametnije radi ja bi bio mnogo sretan jer nam je svima korisno,a ne grupama nekakvih kao biznismena i jos da sutimo!?

Čovjek ima iskustva, zamisao je da se poveća pokrivenost staza vještačkim osnježavanjem.

Imao ona „Prosto sumnjam, čisto ne vjerujem“. Ne želim suditi o gospodinu Ljevnajiću, jer ga lično ne poznajem, ali ga već predstavljate kao stručnjaka na osnovu dosadašnjeg rada u Skijalištima Srbije i pretpostavljam da će se to i regulisati ugovorom. Ipak postoji nekoliko činjenica. Gosposdin Ljevnajić je postavljen na mjesto direktora Skijališta Srbije, preko političke funkcije, odnosno bliskog odnosa sa Dinkićem i strukturom DOS-a. Republika Srbija, odnosno Dinkić i kompanija su usmjerili ogromna sredstva prema Kopaoniku i Staroj planini i sad ne bih ulazio u razloge, ali tvrdim da poslovni interesi nisu bili jedini cilj.
Ništa nije upućeno prema g. Ljevnajiću, ali bilo bi lijepo da Nadzorni odbor obajvi javno Plan i progdram g. Ljevnajića, na osnovu čega je i izabran na tu funkciju. nadam se da je ipak nešto dostavio .
Ako neko vjeruje da će se produženje sezone desiti samo osnježavanjem planine ili vjeruje da je ovo pravi potez , te da se opet iza svega ne krije neka površna analiza ili neka namjera, nek samo pročita prvu rečenicu.

U svakom slucaju, bolje da je doveden covjek koji ima neko iskustvo u ovoj bransi, valjda ce se napraviti neki pomak (sto realno i nece biti tesko u odnosu na sadasnje stanje). Nek mu je sa srecom!
Cudo nisu postavili nekog od mladih kadrova SNSDa, SDSa, DNSa, PDPa i slicno za direktora, da se malo stele na direktorskim pozicijama 😀