Na Gradskoj pijaci Pale danas je počeo Novogodišnji i dječiji bazar na kojem je veliki broj izlagača iz BiH predstavio svoje proizvode, robu, rukotvorine, dizajnerske radove, suvenire, a svoje kreacije su predstavili i mališani.

Marketing menadžer Gradske pijace Pale Gordana Šarenac rekla je novinarima da
je poseban dio bazara dječija pijaca, gdje su najmlađi sugrađani predstavili ono što su sami napravili.

„Djeca iz predškolske ustanove `Cvrčak` predstavila su svoje kreacije, izlažu ih i prodaju, a sve to je rezultat naše zajedničke saradnje“, ističe ona.

Ona je dodala da na pijaci postoji i odvojeni dio predviđen za prodaju sira, mlijeka i mliječnih proizvoda, te 17 opremljenih rashladnih vetrina.

Šarenčeva je navela da će priliku da izlože svoje proizvode sutra imati i poljoprivrednici iz istočnog dijela Sarajevsko-romanijske regije.

Direktor predškolske ustanova Klub za djecu „Cvrčak“ Pale Ivana Savić rekla je da su sva djeca iz ustanove učestvovala u pravljenju kreacija, a njih 70 ih je danas te kreacije prodavalo na bazaru.

„Pravili smo svašta, od kolačića koje su djeca šarala, čestitki, ukrasa za jelku i sve što su mogli sami napraviti“, kaže Savićeva i dodaje da su poziv dobili od Gradske pijace u okviru novogodišnjeg bazara.

Ona je naglasila da će novac od prodatih kreacija iskoristititi za proslavu Nove Godine sa mališanima u vrtiću.

Novogodišnji bazar, koji je zabava za cijelu porodicu, održava se danas i sutra u periodu od 10.00 do 18.00 časova.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments