Novogodišnje skijanje na stazi Poljice

1

Olimpijski centar „Jahorina“ organizovao je novogodišnje skijanje uz idiličnu planinsku atmosferu sa vrha staze Poljice.
Skijanje je protekle noći bilo moguće od 22.00 do 2.00 časa, a cijena ski-karte iznosila je 50 KM.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da je 34. dan kako Centar radi, te da je u funkciji i noćno skijanje sa osvijetljenom stazom jer su ženjeli da izvedu ljude na svjež vazduh uz poštovanje mjera.

LJevnaić je apelovao da skijaši budu odgovorni, da se pridržavaju mjera, nose maske i poštuju distancu prilikom ukrcavanja na žičaru, kako bi na taj način sačuvali ovu sezonu.

„Prvenstveno je bezbjednost gostiju zagarantovana, pa su otkazane sve manifestacije i koncerti. Omogućeno je skijanje na otvorenom, kao i prelijepe šetnje planinom“, izjavio je LJevnaić novinarima i dodao da su na stazama i tri punkta za dezinfekciju.

LJevnaić je rekao da s ciljem podsjećanja skijaša da je obavezna marama ili maska, svakog dana podijele dvije besplatno, onome ko prvi dođe ujutru i uveče do Olimpijskog bara na vrhu planine.

Prema njegovim riječima, na planini su i dvije nove ambulante, smanjen je kapacitet ljudi u kabini gondole, tako da su se potrudili da poštuju mjere i više nego što treba.

LJevnaić je naglasio da svi moraju biti odgovorni kako bi Jahorina radila i sačuvala 2.000 radnih mjesta koji direktno zavise od rada Centra.

On je naveo da je Olimpijski centar uveo i „korona garanciju“ i svako ko odustane od skijanje zbog virusa, vraća mu se novac ili su ski-dani zamijenjeni za sljedeću sezonu, a skijaši iz regiona kome je potreban pi-si-ar /PCR/ test za povratak mogu da se testiraju na Jahorini.

„Imamo saradnju sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske i sa jednom laboratorijom pa je omogućeno testiranje na planini. Većina hotela plaćaju PCR test za onoga ko boravi duže od pet dana. Sve informacije zainteresovani mogu naći na našem sajtu“, objasnio je LJevnaić.

On je podsjetio da je urađeno i veliko srce od baklji kao znak podrške medicinskim radnicima, jer su u prošloj godini najveći heroji bili ljekari i drugi medicinski radnici.

Na Jahorini je snijeg viši od 60 centimetara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka cast, samo nas nasa slovenacka vlast drze ko u kavezu jer kazu, da taj virus kod nas ne jenja, a svi doma. Nadam se, da ce se situacija kod nas promjeniti i evo me opet kod vas, kao svake godine.