Novogodišnja priredba u Sportskoj dvorani – Vedro druženje mališana i odraslih

0

SOKOLAC – Preko 2.000 djece i odraslih prisistvovalo je sinoć u Sportskoj dvorani novogodšnjoj priredbi, čiji je organizator bila opština Sokolac. Tehnička organizacija povjerena je Radiju OSM sa Pala.

Prisutne je pozdravio načelnik opštine Sokolac, rekavši da će rukovodstvo opštine učiniti sve da 2014. godina bude berićetnija, ljepša i prosperitetnija u poređenju sa 2013-om.

Najsrećniji sam večeras načelnik u Republici Srpskoj i BiH, jer je ovdje, u Sportskoj dvorani, preko 2.000 prisutnih, među kojima je najviše mladih. Na ovakav način je najljepše ispratiti godinu koja odlazi i dočekati Novu godinu. Od sredstava namijenjenih za reprezentaciju i putne troškove odvojili smo dio i kupili oko hiljadu novogodišnjih paketića za naše najmlađe stanovnike. Naravno, bilo je i sponzora kojima se toplo zahvaljujem – rekao je Bjelica, uputivši čestitke za novogodišnje i božićne praznike stanovnicima opštine Sokolac.

Bilo je panirano da se publici predstavi popularni beogradski glumac Milan Lane Gutović u izuzetno gledanoj komediji “Obično veče”. Glumac se kratko pojavio ne sceni, burno pozdravljen od mnogobrojnih gledalaca, ali prisutni nisu mogli uživati u predstavi koja traje skoro dvije decenije, zbog, kako reče, njenog sadržaja koji je namijenjen samo za odrasle. Obećao je da će uskoro ponovo doći u Sokolac sa pomenutom predstavom i da će publika uživati u večeri zabave i smijeha. Iskoristili smo priliku da, nakratko, porazgovaramo sa poznatim glumcem, jednim od najboljih komičara na prostoru eks Jugoslavije u posljenjih nekoliko decenija. Govorio nam je o svom dolasku u Sokolac, o predstavi “Obično veče”, o radu sa djecom, komediji danas…

Kroz Sokolac sam prolazio, ali nisam se u ovom malom, lijepom gradu družio sa publikom. Uskoro ću ponovo doći sa predstavom “Obično veče”. Posebno me ispunjava zadovoljstvom rad sa mladima, sa djecom, jer to su najiskreniji gledaoci, oni se ne pretvaraju, oni vas vole ili ne vole, njima si simpatičan ili nisi.

“Obično veče” sam uradio u nekoj vrsti inata, a ne pozorišne potrebe. Moje kolege glumci u izvođenju predstava traže idealne uslove – svjetlo, muziku, posebne scenske efekte, vrsnog pisca, reditelja, mnogo onih koji pomažu. U predstavi “Obično veče” ja sam sve – svjetlo, dekor, muzika, reditelj i glumac. Predstava dugo traje, skoro dvije decenije, i mislim da sam u svojim namjerama uspio. Ne volim improvizaciju, toga nikada nema u predstavi, ali uvijek nešto novo dodajem, a to novo nije improvizacija, već dobro uvježbano kod kuće. Komedija će vječno da živi i u njoj se najljepše osjećam- rekao je Gutović.

Odraslima se nije ispunila želja da se druže sa Lanetom, ali su se zato silno radovali mališani, prateći zanimljiv kulturno – zabavni program u kome su učestvovali najmlađi članovi KUD-a “Romanijska luča” i Plesnog kluba “Nika” i glumci amateri iz Pala, sa predstavom za djecu u kojoj su glavni likovi popularni klovnovi Pinki i Ponki. Sve je bilo u znaku novogodišnjih i božićnih praznika.

Bila je ovo prilika da se proglase najljepša djevojčica i najljepši dječak Sokoca za 2013. godinu, nakon jednomjesečnog glasanja na portalu “Sokolac – srce Romanije”. Među djevojčicama najviše glasova osvojila je dvogodišnja Maja Marić, a među dječacima jednogodišnji Vasilije Elez. Za najljepše, drugolasirane i trećeplasirane organizator je obezbijedio novčane nagrade. Roditelji Vasilija Eleza odlučili su da nagradu od 200 KM daruju Udruženju za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” iz Sokoca.

Kruna druženja mališana i odraslih bila je podjela novogodišnjih paketića. Djed Mraz je paketićima obradovao preko hiljadu sokolačkih mališana.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments