Novo Goražde: I dalje odsječeno 30 sela

0

NOVO GORAŽDE – Sela u mjesnim zajednicama Trebeško Brdo, Potkozara i Kopači na području Novog Goražda i dalje su odsječena zbog snijega. Načelnik ove opštine Dalibor Nešković rekao je da su u Mjesnoj zajednici Oglečeva pročišćeni putevi do nekih sela, ali da se do većine mjesta i dalje ne može doći.

On je naglasio da je sva mehanizacija preduzeća „Romanijaputeva“, sa kojima je opština potpisala ugovor o zimskom održavanju lokalnih puteva, angažovana na čišćenju magistralnih saobraćajnica, zbog čega je ova lokalna zajednica prinuđena da angažuje firme iz susjednog Goražda u Federaciji BiH.

„Zbog toga je nastao problem. Sav novac potrošili smo plaćajući preduzećima za unajmljenu mehanizaciju“, istakao je Nešković.

On je rekao da u ovoj opštini od danas neće moći da nastave sa čišćenjem puteva, jer obećana pomoć još nije stigla.

„S obzirom na to da se još nismo oporavili ni od decembarskih poplava 2010. godine ne možemo sami da se snađemo. Imamo ljude koji žive u kućama uništenim u poplavama. Ovi ljudi još nisu dobili ni namještaj koji je Vlada Srpske uplatila. Stalno primamo molbe za pomoć od stanovnika, ali nismo u mogućnosti da im pomognemo“, naglasio je Nešković.

Svi kapaciteti u opštini Novo Goražde kojima raspolaže Civilna zaštita su upotrijebljeni, a neophodna je i pomoć u hrani i lijekovima.

Snabdijevanje strujom i vodom ove opštine je uredno.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments