Novitović potpisao ugovor o kupoprodaji helikoptera

0

BEOGRAD – Republička uprava civilne zaštite od danas raspolaže helikopterom „bel 206 B“, a ugovor o kupoprodaji danas u potpisali vršilac dužnosti direktora Uprave Milan Novitović i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Bojan Jocić.

Jocić je rekao da će helikopter, koji je danas postao vlasništvo Republike Srpske, vrlo brzo biti isporučen i umnogome će pomoći građanima Srpske u slučajevima prirodnih nepogoda i katastrofa.

„Helikopter će u značajnoj meri uvećati operativne sposobnosti Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, a građani Srpske će se osećati bezbednije. Srbija je uvek tu da pomogne“, rekao je Jocić.

On je istakao da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije i da će Srbija uvijek biti tu da pomogne građanima Srpske, te da će tako biti dokle god je na čelu Srbije predsjednik Aleksandar Vučić, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Prema njegovim riječima, realizacija kupoprodaje helikoptera samo je potvrda ove izuzetne saradnje.

Veliki šumski požar koji je prije samo nekoliko dana pogodio okolinu Trebinja, kada je MUP Srbije uputio pomoć, pokazao je, kaže Jocić, u kojoj mjeri je značajna opremljenost službi nadležnih za vanredne situacije.

„Bezbednost svakog građanina Srpske za nas je značajna koliko i bezbednost građana Srbije“, naglasio je Jocić.

Jocić je naveo da je MUP Srbije značajno ojačao svoju flotu, pa danas raspolaže sa eskadrilom novih helikoptera različitih tipova, pet letjelica je opremljeno sa pet vedara za gašenje požara, a u mogućnosti je i da pomogne svima kojima je potrebno, naročito sunarodnicima sa druge strane Drine.

On je podsjetio da je samo u posljednjih godinu dana, odlukom ministra Vulina, MUP Srbije donirao opštini Ribnik vatrogasno vozilo, Konjici MUP-a Srpske neophodnu opremu za službene konje, a da se pripadnici policije Srpske zajedno obučavaju sa pripadnicima policije Srbije.

„Brinemo i o Srbima koji žive u četiri opštine u Federaciji BiH, u toku je opremanje policijske stanice u Drvaru opremom koju je doniralo srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova“, istakao je Jocić.

Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović izjavio je da godinama unazad postoji izuzetna saradnja sa Sektorom za vanredne situacije, Helikopterskom jedinicom i MUP-om Srbije.

„Naša saradnja se unapređuje i razvija. Nama su obaveza i zadatak da u vremenu ispred nas taj stepen saradnje i operativnosti podignemo na viši nivo. Upravo potpisivanjem današnjeg ugovora sa MUP-om Srbije idemo ka tom cilju“, rekao je Novitović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare