Novim asfaltom do „Viline vlasi“

0

VIŠEGRAD – Još od predratnog vremena u Višegradu se planira rekonstrukcija puta Sase – Višegradska banja, dužine od oko pet kilometara, a ovih dana potpis za početak prve faze ovog projekta od značaja za Banjsko-rehabilitacioni centar „Vilina vlas“ stavili su, načelnik Višegrada. Tomislav Popović. i direktor „Romanijaputeva“ Sokolac, Mirko Pandurević.

Vrijednost radova koji su planirani za ovu godinu je 600.000 maraka i u cijelosti se finansira iz budžeta Opštine Višegrad.

Direktor „Romanijaputeva“, Mirko Pandurević, rekao je da je ovo preduzeće u posljednjih nekoliko godina u kontinuitetu prisutno na ovim prostorima i da je već uspješno realizovalo niz značajnih projekata čiji je investitor opština Višegrad.

– Veoma mi je drago što smo potpisali ugovor o realizaciji još jednog značajnog projekta za opštinu Višegrad – rekao je Pandurević i naglasio da je riječ o prvoj fazi rekonstrukcije puta Sase – Višegradska banja, dužine 1.100 metara, koja podrazumijeva proširenje ove značajne saobraćajnice, te izgradnju pješačke staze i tri mosta s potpornim zidovima.

Tehnička operativa „Romanijaputeva“, kako je rečeno, u potpunosti je spremna da odmah uđe u ovaj posao i da ga završi u planiranom roku od pet mjeseci, potvrdio je Pandurević.

Zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora izrazio je i načelnik Popović.

– Posebno mi je drago što smo konačno potpisali ugovor o realizaciji projekta o kojem se ovdje priča i planira decenijama – rekao je Popović, najavljujući da se već za narednu godinu planira nastavak i kompletiranje radova u okviru druge faze ovog važnog infrastrukturnog projekta.

Popović je naglasio da je ovaj projekat izuzetno bitan za opštinu Višegrad zbog razvoja banjskog turizma, jer će obezbijediti kvalitetniji i bezbjedniji pristup poznatom lječilištu u Višegradskoj banji.

(www.palelive.com / Fokus)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments