Novi uspjeh mladih geografa

0
Novi uspjeh mladih geografa

VLASENICA – Učenica Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice Marijana Mičić osvojila je treće mjesto na finalnom takmičenju za Nacionalnu geografsku olimpijadu, koje je održano ovog vikenda u Beogradu.

Vođa vlaseničog tima, profesor geografije Dragan Ilić izjavio je Srni da je ovaj uspjeh plod dugotrajnih priprema i rada učenika, te dodao da su i učenici LJeposava Plakalović i Filip Stjepanović ostvarili solidan rezultat.

„Oni su se pripremali u okviru ciklusa za Nacionalnu geografsku olimpijadu, a prije toga su prošli nekoliko stepenika, od školskog, opštinskog, do regionalnog takmičenja u Novom Sadu, gdje su osvojili medalje i na osnovu toga se plasirali na državno finale, na nivou Srbije“, rekao je Ilić.

Na finalnom takmičenju u Beogradu, koje je održano od petka, 27. aprila do juče, učestvovalo je 120 geografa iz srednjih škola.

Osvajanjem trećeg mjesta, gimnazijalka iz Vlasenice ostvarila je plasman na ovogodišnju geografsku Balkanijadu koja će biti održana u Rumuniji.

Učenica Marijana Mičić izjavila je Srni da je zadovoljna rezultatom i da vjeruje da će i u Rumuniji ostvariti dobar plasman, dodavši da ništa od svega toga ne bi bilo bez podrške profesora Ilića.

Mladi vlasnički geografi učestvovaće i na Svjetskoj geografskoj olimpijadi koja će biti održana u avgustu u Kanadi, a u okviru tima geografa učestvovaće LJeposova Plakalović i Filip Stjepanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments