Novi trener Slavije poznat do 20. decembra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Čelnici Fudbalskog kluba “Slavija” punom parom rade na pronalaženju novog šefa stručnog štaba, a potpredjsednik Slobodan Ujić tvrdi da bi nasljednik Vlade Čapljića trebalo da bude poznat do 20. decembra.
Upravni odbor “sokolova” bacio se u potragu za strategom. Imenovana je i komisija koja će pregovarati sa potencijalnim kandidatima, tako da bi u narednih sedam dana premijerligaš iz Istočnog Sarajeva trebalo da dobije trenera.

– Izabraćemo šta je najbolje za Slaviju. Činjenica je da imamo dobre domaće trenere. Uzmemo li primjer Zorana Erbeza, jasno je svima koliko je on dao Slaviji, postao vicešampion BiH, a vodio je klub do titule Kupa i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gdje smo igrali odlično i eliminisali Alborg. Pored njega, tu su i drugi stručnjaci iz omladinskog pogona, a ima i onih koji nam se sami javljaju – kaže Ujić.

Prema njegovim riječima, do raskida saradnje sa Vladom Čapljićem moralo je da dođe uprkos činjenici da je uprava bila prezadovoljna njegovim radom, ali i rezultatima.

– Moram da kažem da su za raskid saradnje presudile finansije. Odgovorno tvrdim da je Čapljić bio najplaćeniji trener u Premijer ligi BiH, što je predstavljalo dodatno opterećenje za naš budžet. Grad i opština nam ne uplaćuju dovoljno sredstava za normalno funkcionisanje kluba, tako da smo morali da smanjimo troškove – ističe Ujić.

Zbog teške finansijske situacije, izvjesno je da će biti i odlazaka igrača.

– Ponuda, naravno, ima. Za Zorana Kokota zainteresovani su klubovi iz Kazahstana, a on ovih dana odlazi u Antaliju na probu. Na adresu kluba ozbiljne ponude su stigle i za Predraga Papaza i Ratka Dujkovića, a interesovanje postoji i za Radosava Aleksića. Svi ovi igrači su pod ugovorom, tako da ćemo učiniti sve da oni kao i klub budu zadovoljni – poručuje Ujić.

Potpredsjednik Upravnog odbora ističe da će iz omladinskog pogona prvom timu biti priključeno nekoliko igrača.

– Prethodne polusezone afirmisalo se nekoliko mladih igrača poput Marka Perišića, koji je dijete Slavije, kao i Jovana Svitlice i Ivana Mamića. Oni su u naš klub došli iz nižerazrednih ekipa. Uz iskusnije igrače i one koje ćemo priključiti iz omladinskog pogona, vjerujem da ćemo stvoriti ekipu koja će ostvariti dobar plasman na kraju prvenstva – zaključuje Ujić.

(www.palelive.com / rs-sport.org)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments