Novi snijeg otežao prohodnost

0

VLASENICA – Ljudstvo koje je angažovano na čišćenju puteva na području opštine Vlasenica na izmaku je snaga, što predstavlja veliki problem u predstojećim akcijama, rekao je šef opštinskog Štaba Civilne zaštite Radenko Jeftić. Novi snijeg, koji je pao tokom vikenda i još pada, dodatno je otežao prohodnost lokalnih puteva, uključujući i dionice koje su tokom prošle sedmice bile očišćene i prohodne.

„Srećom, ljudi na terenu iskazuju veliko strpljenje i razumijevanje, pa nemamo mnogo poziva za urgentne intervencije. U Cerskoj ima jedna bolesnica, koja treba na operaciju, i sada idemo da joj dostavimo lijekove i da vidimo kako ćemo pročistiti put do te lokalcije“, rekao je Jeftić.

Šef Komunalne policije u Milićima Rajko Dukić rekao je Srni da su ekipe za čišćenje lokalnih puteva radile sve dane vikenda, te da su buldožerom uspjeli da dođu do Zagrađa, koje je dugo bilo u blokadi.

„Čistimo sad puteve do zaseoka. Odradili smo još nekoliko sela i zaselaka, koja su sada dostupna terenskim vozilima, a danas nam je cilj da dođemo u Zabrđe i Manoviće. Snijeg, koji pada, otežava prohodnost, ali je situacija pod kontrolom“, rekao je Dukić.

Naredbom načelnika opštine u milićkom Domu zdravlja pojačan je rad timova porodične medicine, a uvedeno je i obavezno dežurstvo tokom vikenda u lokalnim apotekama.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare