Novi proizvod – klasirani suvi hidrat

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika uvrstila je u ponudu još jedan novi proizvod-klasirani suvi hidrat, a prva količina koja je početkom ove godine plasirana na inostrano tržište u potpunosti je ispunila očekivanja zapadno-evropskih partnera.
Iz „Alumine“ je saopšteno da se očekuje da u ovoj godini bude proizvedeno i renomiranim kupcima ispopručeno 15.000 tona ovog proizvoda.

Glavni inženjer za glinice i hidrate u „Alumini“ Vladimir Damjanović rekao je da je instalirana oprema za klasifikaciju suvog hidrata, što omogućava proizvodnju više vrsta ovog proizvoda i na taj način osvajanje novih tržišta.

Damjanović kaže da su trenutno razvijene dvije vrste klasiranih suvih hidrata, te da su ispoštovani svi parametri kvaliteta.

On je pojasnio da se klasirani hidrat primjenjuje u proizvodnji aluminijumovih soli, papira, kao punilo u proizvodnji plastike i kablova.

Damjanović kaže da je sve ovo realizovano u sopstvenoj režiji, oslanjajući se isključivo na znanje i iskustvo stručnjaka „Alumine“.

Nakon proizvodnje suvog i klasiranog hidrata, u toku su pripreme za proizvodnju mljevenog hidrata, oprema je nabavljena i pri kraju su radovi na njenom postavljanju.

Damjanović kaže da bi do kraja februara trebalo da budu proizvedene probne količine i ističe da je polje primjene mljevenih hidrata prilično veliko, što ujedno pruža velike mogućnosti na potencijalnom širenju tržišta „Alumine“.

„Osluškujemo potrebe tržišta. Cilj nam je da pravimo proizvod prema zahtjevima kupaca. Većina kupaca ima posebne zahtjeve po pitanju kvaliteta, tako da mi pokušavamo da se prilagodimo tržištu i isključivo zahtjevu kupca“, istakao je Damjanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare