Novi objekat polikliničkog dijela biće opremljen do kraja aprila

0

ISTOČNO SARAJEVO – U novom objektu polikliničkog dijela Bolnice Istočno Sarajevo, koji bi trebalo da bude opremljen do kraja aprila, biće smještene ambulante, dvije hirurške sale za hitne intervencije, dnevna bolnica i dio dijagnostike, rekao je direktor ove bolnice Goran Todorović.
Za izgradnju ovog objekta Vlada Republike Srpske i Savjet ministara BiH uložili su oko tri miliona i 86.000 KM.

Todorović je istakao da je riječ o novom dijelu bolnice od oko 1.500 metara kvadratnih, te oko 2.000 metara kvadratnih rekonstruisanog dijela u kome će se nalaziti CT i magnetna rezonanca, te kuhinja, ostave i restoran.

Direktor Bolnice, koji je danas sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo LJubišom Ćosićem posjetio objekat polikliničkog dijela bolnice u izgradnji, rekao je da je rok za završetak radova 7. april, dok bi krajem aprila ovaj objekat trebalo da u potpunosti bude opremljen.

„Sredstva za novu opremu su obezbijeđena, a sa šefovima i načelnicima odjeljenja vidjećemo koja je oprema najneophodnija“, dodao je Todorović.

Ćosić je rekao da je Vlada Republike Srpske usvojila Informaciju o projektu „Rekonstrukcija, dogradnja i izgradnja JZU Bolnica Istočno Sarajevo“ i zadužila Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da sprovede proceduru javne nabavke za ovaj projekat.

On je naveo da je juče razgovarao sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Draganom Bogdanićem o izgradnji novog objekta Bolnice Istočno Sarajevo.

„Vlada je zadužila resorno ministrstvo da, bez obzira na korejski kredit kojim je prvobitno bilo planirano da se finansira izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu i s obzirom na procedure koje podrazumijevaju duži period, sprovede postupak javne nabavke“, rekao je Ćosić i dodao da je prije toga potrebno završiti procedure u vezi sa projektnom dokumentacijom.

Prema njegovim riječima, Vlada je donijela odluku da izgradnju nove bolnice finansira iz budžetskih sredstava Republike Srpske u 72 jednake mjesečne rate, sa mogućnošću kreditnog zaduženja, počevši od 1. januara naredne godine.

„Ministar me je informisao o planovima da se, osim ovih 3.500 metara kvadratnih, gradi nova bolnica sa 8.000 metara kvadratnih i 2.000 metara kvadratnih rekonstruisanog postojećeg prostora kako bi imali bolnički kapacitet površine 13.500 metara kvadratnih, maksimalnog smještajnog kapaciteta 200 kreveta“, rekao je Ćosić.

On je dodao da je bi izgradnja trebalo da bude zavšrena u roku od 18 mjeseci.

„Ministar mi je prenio uvjeravanja da će radovi na izgradnji novog objekta početi sredinom ove godine“, naveo je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare