Novi most na mjestu srušenog

0

MILIĆI – U naselju Dubnički most kod Milića danas je pušten u saobraćaj novi most preko rijeke Jadar, koja je stari odnijela u prošlogodišnjim majskim poplavama.

Izgradnju mosta finansirala je EU sa 55.000 evra, dok je opština Milići obezbijedila 15.300 evra.

Novoizgrađeni most ponovo povezuje 60 domaćinstava u naselju Dubnički most i selo Pavkovići sa ostalim dijelovima opštine. Širok je četiri, dugačak više od 20 metara, a nosivost mu je oko 60 tona.

U saobraćaj su ga danas svečano pustili šef Odjeljenja za saradnju Delegacije EU u BiH Melvin Asin i načelnik opštine Milići Živojin Jurošević.

Asin je rekao novinarima da su, godinu dana nakon katastrofalnih poplava, vidljivi konkretni rezultati napora koje je EU uložila za oporavak područja pogođenih poplavama.

On je dodao da je u oporavak u BiH ukupno uloženo 43,5 miliona evra, od čega je EU obezbijedila 42,2 miliona evra.

„Mogu reći da su to sredstva koja su odvojena i koja se koriste u duhu prijateljstva i solidarnosti. Od tih sredstava, 21 milion evra je raspoređen za opštine u Republici Srpskoj“, rekao je Asin.

On je dodao da je od tog iznosa, 14 miliona evra već iskorišteno ili se koriste za projekte koji su u toku.

Načelnik Milića Živojin Jurošević apelovao je i da predstavnici EU pomognu asfaltiranje dva kilometra puta koji povezuje Dubnički most i selo Pavkovići.

„Nisu mogli odmah da obećaju, ali su rekli da postoje dalji programi na oporavku područja pogođenih poplavama i vjerujem da ćemo se i mi naći u njima“, rekao je Jurošević.

Program EU za oporavak od poplava u BiH implementiraju Razvojni program UN /UNDP/, Fond UN za djecu /UNICEF/ i Međunarorna organizacija za migracije /IOM/.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare