Novi kamion za prikupljanje otpada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Javnom komunalnom preduzeću /JKP/ „Rad“ u Istočnom Novom Sarajevu danas je isporučen novi kamion za prikupljanje i deponovanje otpada, vrijedan oko 200.000 KM.

Kamion je dodijeljen u okviru Opštinskog programa za upravljenje čvrstim otpadom u BiH, koji finansira Vlada Švedske.

Podsjećajući da je početkom godine, u okviru istog programa, JKP „Rad“ dobio i 80 novih kontejnera za odlaganje otpada, iz ove opštine konstatuju da će nova donacija znatno olakšati poslove komunalnog preduzeća jer ovaj kamion ima najveću nosivost od svih kamiona koje ovo komonulno preduzeće posjeduje.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je da je ovim projektom za lokalno komunalno preduzeće obezbjeđena oprema ukupne vrijednosti 300.000 KM i izrazio nadu da će realizacija projekta doprinijeti ljepšem izgledu grada i olakšati stanovništvu odlaganje otpada.

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo saopšteno je da ova lokalna zajednica ima višestruku korist od navedenog projekta jer se dobijanjem opreme jačaju kapaciteti lokalnog komunalnog preduzeća.

Novi kontejneri postavljeni su u svim mjesnim zajednicam gdje se javila potreba za dodatnim kontejnerima, a izvršena je i zamjena dotrajalih kontejnera.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare