Нови филмови на репертоару Културног центра

0

Најновије домаће филмско остварење чувеног српског редитеља Радоша Бајића „Хероји
Халијарда“ биће приказано у Културном центру Пале 25. и 26. октобра, у термину од 20.00 часова.

Поред домаћег филма биће приказан и најновији цртани филм „Патролне шапе“ у термину од 18.00 часова.

Улазнице по цијени од 5 КМ биће у продаји од понедјељка, 23. октобра, од 9.00 до 15.00 часова, а на дане приказивања од 9.00 часова, па до почетка пројекција.

Синопсис: „Хероји Халијарда“
У прољеће 1944, у тренутку завршнице Другог свјетског рата, у једном српском селу у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји свјетског ваздухопловства, позната као „Операција Халијард“.

У позадини овог историјског догађаја одвија се прича о три брата Јовића и њиховој породици, разапетој између супростављених идеологија.

Док се Мирко бори у одредима Југословенске војске у отаџбини, Сретен се придружио партизанима. Илија, најмлађи мушки насљедник, кога отац жели да сачува, растрзан је између двије стране.

Сага о њима и њихове индувидуалне трагичне судбине представљају парадигму српске националне трагедије, братоубилаштва и идеолошких раскола, који цијели један народ одводе у суноврат.

Синопсис: „Патролне шапе – Моћни“
Када се магични метеор спусти у Град пустоловина,Патролне шапе добијају супер моћ и
постају Моћне куце! За Скај , која је најмања у њиховом тиму, нове моћи су остварење снова.

Али, ствари ће постати лоше када Хамдингер, њихов највећи непријатељ, побјегне из затвора и удружи се са лудим научником, како би украо супер моћи за два зликовца.

Док судбина Града пустоловина виси о концу, Моћне Куце морају да зауставе зликовце прије него што постане касно, а Скај ће морати да научи да чак и они најмањи могу да направе највећу промјену.

(www.palelive.com / Културни центар Пале)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare