Nove prijave za „Jahorina ultra trejl“ do 16. jula

0

„Jahorina ultra trejl 2021“ je takmičenje koje će se odvijati na stazama različite dužine i na kom mogu učestvovati kako trkači rekreativci tako i profesionalni trkači.

Trka je kao dvodnevni događaj koncipirana tako da svojim stazama poveže Jahorinu s drugim dijelovima BiH, da promoviše prirodno, kulturno, istorijsko i olimpijsko naslijeđe. Planirane su sljedeće dužine staza i njihove startne pozicije: mini – 24 km, maksi – 50 km i ultra – 100 km. Posebna zanimljivost je da maksi staza startuje na Igmanu čime organizatori žele povezati dvije olimpijske planine.

Na konferenciji za medije održanoj juče na Igmanu direktor ZOI 84 Jasmin Mehić rekao je da najatraktivnija, maksi trka kreće upravo sa Igmana te da Bjelašnica i Jahorina imaju zadatak da povežu sportske sadržaje i da se zbog ljubitelja planine uvežu sadržaji kako u ljetnoj, tako i u zimskoj sezoni.

Sve trke su pokrivene sistemom za mjerenje vremena i „lajv“ praćenjem trkača tokom takmičenja na interenet stranici www.jahorinatrail.com.

I ove godine, preporuke za smeštaj su usmjerene ka hotelu Vučko, koji je za učesnike Jahorina trejla obezbjedio posebne cijene i uslove.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić je izrazio zadovoljstvo što će zajedničkim snagama realizovati maksi trku koja je posebno atraktivna upravo zbog toga što simbolično spaja dvije olimpijske planine.

LJevnaić je rekao da je na maksi trku prijavljeno više od 80 takmičara te da su prijave i uplate za takmičenje koje će se održati 24. i 25. jula ponovo moguće od 1. do 17. jula. Napominje da su prijave i ove godine na zvaničnom sajtu jahorinatrail.com te poziva sve trkače, rekreativce  i profesionalce da se prijave i uživaju na trejl stazama gdje ljepota sreće izazov.

„Podizanje startnih paketa smo prilagodili takmičarima, tako da će biti moguće podići paket 22.7. u Bracomu – Zetra, a 23.7. u Vučku na Jahorini“, naveo je LJevnaić.

„Potrudili smo se da i ove godine iznenadimo startnim paketom u kojem se nalaze dizajnirane majice, maske, bandane i startni broj“, dodao je LJevnaić te naglasio da je nagradni fond za najspremnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, zatim nagrade sponzora (Sunnto, M:tel, Samsung, Bracom, Petrol, Sport vision, Planet bike, Fun&Fit, hotel Termag, hotel Monti i OC Jahorina) i učešće na mnogim partnerskim trkama.

Projekat su i ove godine podržali Grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija Jahorina, Turistička organizacija Republike Srpske i SARA VODA.

(www.palelive.com / OC Jahorina)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare