Nove mjere u radu trgovinskih i ugostiteljskih objekata

0

Štab opštine Pale za vanredne situacije donio je danas naredbu kojom se zabranjuju rad trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području ove lokalne zajednice s ciljem sprečavanja i suzbijanja virusa korona, kao i zaštite i spasavanja stanovništva.

Naredba Opštinskog štaba za vanredne situacije stupa na snagu odmah i zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uključujući objekte smještene na autobuskim stanicama, benzinskim pumpama, svadbenim salonima, fitnes centrima, dječijim igraonicama i kladionice do 23. marta.

Rad trgovačkih centara zabranjuje se u dane vikenda, dok se od 7.00 do 18.00 časova ograničava rad trgovina prehrane i robe široke potrošnje.

Dostava životnih namirnica dozvoljena je od 7.00 do 18.00 časova za one subjekte koji su registrovani za obavljanje, te djelatnosti uz maksimalne mjere higijene i sigurnosti koje će kontrolisati kontrolni organi.

Apoteke i poljoprivredne apoteke su bez promjene radnog vremena uz preduzimanje mjera kao što je ograničavanje broja ljudi koji istovremeno mogu biti prisutni u zatvorenom prodajnom prostoru tako da se na ulazu reguliše broj osoba koje istovremeno mogu ulaziti, a ispred blagajni označi i organizuje razmak između kupaca od najmanje metar.

Pekarama je radno vrijeme ograničeno do 22.00 časa, dok hoteli i moteli mogu pružati usluge u svom prostoru za svoje goste, a usluge hrane i pića samo za goste hotela, motela i hostela.

Naredbom se organizuje rad opštinske uprave i Doma zdravlja, shodno preporukama resornih ministarstava Republike Srpske.

Iz Opštinskog štaba napominju da su svi građani dužni da se pridržavaju naredbe, a sve ustanove i preduzeća dužni su pisano da obavijeste opštinski štab o preduzetim mjerama do sutra, najkasnije do 12.00 časova.

Komunalna policija zadužena je da svakodnevno o izvršenju zadataka iz naredbe izvještava Opštinski štab za vanredne situacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare