Novčana pomoć bračnim parovima za pokušaj vantjelesne oplodnje

0
Novčana pomoć bračnim parovima za pokušaj vantjelesne oplodnje

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je danas za četiri bračna para sa problemom steriliteta rješenja o dodjeli novca za sufinansiranje jedne procedure vantjelesne oplodnje, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 20.000 KM.

Stevanović je rekao da je ovo sedma godina da se iz gradskog budžeta izdvajaju sredstva za ove namjene, te istakao da je podrška najmanje što može da se učini za mlade ljude da bi se ostvarili kao roditelji.

„Želja svih nas je da se djeca rađaju. Ako mladi ne zasnivaju brakove i ne rađaju se novi sugrađani onda naš grad nema perspektivu. Zahvalan sam ovim bračnim parovima za njihovu istrajnost i naša je želja da njihove namjere rezultiraju potomstvom“, naglasio je Stevanović.

Osnivač i predstavnik zvorničkog Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“ Nikolina Oro navela je da ne postoje riječi kojima bi se izrazila zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi za ovakvu podršku i pomoć.

„Djeca su ono što nam daje volju da živimo i snagu da se borimo. Jasno je koliko nas ispunjava što su u budžet uvrštena i sredstva za sufinansiranje vantjelesne oplodnje“, naglasila je Oro.

Svoju zahvalnost članovi Udruženja izrazili su i panoom koji su predali gradonačelniku Stevanoviću, koji je istakao da je posebno dirnut jer su na panou fotografije sedam beba rođenih u okviru gradskog projekta i upisane riječi „Hvala vam što postojimo…“.

U prethodnih šest godina za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje iz gradskog budžeta izdvojeno je 130.000 KM, a obuhvaćeno je 30 bračnih parova.

Osim sedam rođenih beba, još dva bračna para očekuju prinove.

Udruženje „Bebe 1“ ima oko 80 bračnih parova i za sedam godina postojanja rođene su ukupno 42 bebe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare