Nova odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

0

Ugostiteljski objekti u Istočnom Novom Sarajevu, koji se nalaze u stambeno-poslovnim objektima, ubuduće će raditi od 7.00 do 23.00 časa, čime će građani biti zaštićeni od buke koja se nakon 22.00 časa ne smije čuti izvan objekta u kojem se izvodi. Prethodnom Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, koja je donesena 2005. godine, radno vrijeme ugostiteljskih objekata u stambeno-poslovnim objektima nije bilo ograničeno, što je stanarima stvaralo probleme. Opštinsko Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti odredilo je da ugostiteljski objekti za ishranu i piće mogu raditi od 7.00 do 23.00 časa, a diskoteke, barovi i noćni klubovi od 19.00 do 2.00 časa. Radno vrijeme ovih objekata produžava se za jedan čas u dane vikenda, državnih praznika i tokom ljetnog perioda. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata može trajati i duže od propisanog ako se radi o održavanju određenih manifestacija, za šta je neophodno dobiti saglasnost opštinskog organa uprave. Za dobijanje odobrenja, ugostitelj je dužan podnijeti pismeni zahtjev najkasnije tri dana prije održavanja manifestacije.

Za vrijeme održavanja međunarodnih, kulturnih ili sportskih događaja, radno vrijeme ovih objekata u urbanom dijelu grada i zoni njihovog održavanja, može se produžiti za vrijeme trajanja tih manifestacija, a po zahtjevu organizatora.

U svim ugostiteljskim objektima, bez obzira na dužinu radnog vremena, nije dozvoljeno izvođenje muzike uživo, kao ni emitovanje muzike preko uređaja, od 22.00 do 6.00 časova, ukoliko ima čujnost izvan zatvorenog dijela objekta u kojem se izvodi.

Nadzor nad primjenom odredbi ove odluke vršiće Komunalna policija, Policijska stanica Istočno Sarajevo i Inspekcijske službe ovog grada.

Za fizička i pravna lica, koja se ne budu pridržavala nove odluke o radnom vremenu, predviđene su novčane kazne od 300 do 7.000 KM.

(RTVIS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare