Noćas počelo osnježavanje staza

0

Na olimpijskoj planini Jahorini noćas su počeli radovi na osnježavanju skijaških staza.

Rukovodilac za sport i ski staze u Olimpijskom centur Jahorina Miro Kalem rekao je Srni da je noćas oko 2.00 časa počelo osnježavanje ski staze Skočine.

„Iako je noćas palo oko 15 centimetara novog snijega to nije dovoljno da bi se moglo skijati pa smo krenuli sa radovima na osnježavanju. Uslovi su povoljni, jer je niska temperatura. Na raspolaganju nam je 50 topova za osnježavanje mada nisu trenutno svi u funkciji“, istakao je Kalem.

On je dodao da se osnježavanje vrši dok to vremenski uslovi, odnosno temperatura, dozvoljavaju. Kalem je objasnio da se osnježavanje može obavljati sve dok temeperatura ne bude veća od minus četiri stepena.

Prema njegovim riječima, osnježavanje je nastavljeno i jutros, jer je temperatura na Jahorini minus devet.

„Što je temperatura niža, sistem radi jačim kapacitetom, protok vode je veći, a time i veća količina napravljenog snijega. Od 1 000 kubika vode napravi se oko 2 200 kubika vještačkog snijega“, pojasnio je Kalem i dodao da se trenutno kombinuje vještački snijeg sa prirodnim.

On očekuje da bi, ukoliko uslovi za oslježavanje budu povoljni, staza mogla biti spremna za skijaše već naredne sedmice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare