Njegovanje tradicije NOR-a dužnost građana

0
SUBNOR
Foto Arhiva

Sekretar Saveza udruženja Narodnooslobodilačkog rata /SUBNOR/ opštine Pale Tomo Terzić poručio je da se danas ne posvećuje dovoljno pažnje njegovanju tradicije NOR-a, a to bi trebalo da bude dužnost svih građana.

Prema njegovim riječima, najvažniji zadatak Saveza je očuvanje tekovina, njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova 20. vijeka, zaštita spomenika i spomen-obilježja, te briga o borcima i porodicama poginulih boraca.

„Sve je manje mladih na polaganju vijenaca, što je loše i zabrinjavajuće“, rekao je Terzić Srni i dodao da sa mladima ništa nije rađeno jer je zatajila opšta društvena aktivnost.

Terzić je rekao da je u toku Drugog svjetskog rata bilo 989 žrtava fašizma sa područja ove opštine, te da je poginulo više od 200 boraca, a preživjelo njih oko 350.

Prema njegovim riječima, 34 borca Drugog svjetskog rata su nosioci partizanske spomenice, a tri narodna heroja imaju biste na području opštine Pala.

On je podsjetio da je Savez u ovoj lokalnoj zajednici formiran prije 19 godina i postao dobrovoljna nevladina organizacija.

„Čast i ponos je sjećati se onih koji su se borili i ratovali za slobodu svojih potomaka“, rekao je Terzić i dodao da su jedina nada za opstanak i djelovanje SUBNOR-a potomci kojih ima, prema evidenciji, 22.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare