Sestre Nina Lazarević, profesor srpskog jezika i književnosti i Ljiljana Lazarević, profesor matematike i informatike, bez obzira na brojne uspjehe tokom studija i visok prosjek, nisu uspjele pronaći posao u struci.

Zbog toga su se odlučile na kućnu radinost i započele prodaju sitnih kolača i torti po simboličnim cijenama. Kako se povećavao broj narudžbi i obim posla, porastao je i „meni“, te se sada najčešće prave velike i male torte, sitni kolači, rolati, baklave, slana predjela, poput slanih ruskih kapa, slanih rolata, slanih kuglica, slanih mafina…

U njihovoj ponudi ćete naći i krsne kolače, te sve što je potrebno za krsnu slavu, ali i druge proslave.

„Mi kolače spremamo isto kao što smo ih godinama spremale za našu krsnu slavu. Dakle, koristimo orahe, a ne zamjenu za njih, koristimo najkvalitetniji eurokrem, plazmu, domaća jaja, a ne kupovna i slično.

Dosta ljudi koji se bave ovim poslom, fokus stavljaju na zaradu. Žele da uštede, pa stoga koriste jeftinije namirnice. Mi to ne radimo. Nama je kvalitet najbitniji. Važno nam je da nam kolači izgledaju lijepo i uredno, ali ukus nam je ipak na prvom mjestu. Zbog toga nam se kupci uvijek vraćaju“, ispričala je Nina.

Sestre ističu da su ljubav prema kuvanju razvijale od malih nogu.

„Naša majka je izvrsna kuvarica i uz nju smo naučile spremati razna jela. Kako ona lakša, za koja je potrebno malo vremena i truda, tako i ona komplikovanija. Znamo „savijati“ sarmu i praviti pite“, rekla je Ljiljana.

U njihovoj ponudi možete pronaći i torte u obliku srca, brojeva i slova. Kupci imaju različite ideje, a sestre su tu da ispune njihove želje. Najviše posla imaju za vrijeme krsnih slava, Božića, Vaskrsa…

Od nedavno su počele praviti i „eksplodirajuće torte“.

„Došle smo da ideju da napravimo nešto što do sada niko nije radio kod nas. Te torte su zaista zabavne, mogu da budu šarene, mogu da budu čokoladne, možete sami da birate boju i čokoladice koje doslovno izlijeću iz torte kada izrežete prvi komad.

S obzirom na to da ove torte imaju „zadatak“ da vas iznenade, odlične su za poklone. U njih možete staviti praktično sve. Sa čokoladicama mogu da se nađu neke manje igračke koje bi iznenadile vaše mališane, a muškarci bi mogli dobiti ideju kako iznenaditi ljepšu polovinu.

Mnoštvo je mogućnosti, a sestra i ja svaki dan smišljamo nove ideje. Jer ljubav prema ovom poslu i zadovoljni kupci su za nas najbolja motivacija“, rekla je Nina i naglasila da će nastaviti sa dodavanjem novog sadržaja.

Za tu priliku možete pratiti njihove Facebook i Instagram profile i nadati se uskoro nagradnom izvlačenju.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare