Nikolina Borovčanin učenik generacije u Osnovnoj školi „Sokolac“

0

SOKOLAC – Nikolina Borovčanin proglašena je danas za učenika generacije u Osnovnoj školi „Sokolac“ u školskoj 2022/2023. godini, na svečanoj priredbi posvećenoj „Danu učeničkih postignuća“.

Direktor ove ustanove Đorđe Rajić uručio je priznanje, koje je škola dodijelila učeniku generacije za izuzetne rezultate u učenju i primjerno vladanje, za opšte rezultate na takmičenjima u znanju iz više oblasti i dosljedno predstavljanje škole.

Rajić je, pozdravljajući učenike koji su završili osnovno obrazovanje, rekao da je vaspitanje ono što se ponese iz kuće, te da se to nadograđuje kroz dalje školovanje.

„Vidjećete kako budete odrastali da ne možete mijenjati svijet, ne možete mijenjati druge, ali možete mijenjati samo sebe i pokušavati da budete bolji. To je jedini pravi put i to će svi kod vas prepoznati kada vas upoznaju“, poručio je Rajić učenicima.

On je naglasio da svaki učenik u generaciji ima svoje sposobnosti i talente i da na tome treba da rade i da se usavršavaju.

Učenik generacije Nikolina Borovčanin je, zahvalivši za uručeno priznanje, izrazila zadovoljstvo što baš ona predstavlja njenu generaciju osnovaca.

Ona je rekla novinarima da se već opredijelila za Gimnaziju računarsko-informatičkog smjera.

Učenici devetog razreda Tamari Tošić škola je dodijelila priznanje sportista generacije za izuzetne rezultate koje je postigla na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima.

Prigodne nagrade, knjige i diplome dodijeljene su za učenike koji sve razrede osnovne škole završili sa odličnim uspjehom, a to su: Nađa Bartula, Nikolina Borovčanin, Marija Šimšić, Lazar Bakmaz, Magdalena Borovčanin i Jana Cvijetić, kojoj je dodijeljeno i posebno priznanje za izuzetnu posvećenost tokom cjelokupnog osnovnog školovanja.

Poklon knjige uručene su i za 21 učenika koji su završili deveti razred sa odličnim uspjehom, a učenici su uručili poklon pedagogu u psihologu ove škole Momirki Borovačnin, za poseban doprinos u postizanju njihovog uspjeha i razumijevanju njihovih godina i odrastanja.

U programu u čast „Dana učeničkih postignuća“ učestovali su članovi dramsko-recitatorske sekcije i školski hor.

U školskoj 2022/2023. godini devete razrede u Osnovnoj školi „Sokolac“ završilo je 87 učenika.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare