Nikola nema prepreka za nešto što voli

0

Iako student, Nikola Čvoro među svojim sugrađanima i dalje je poznat kao dobro, pristojno, pametno i rijetko nadareno dijete. Ti epiteti, koje je stekao još kao dječačić, odličnim učenjem i radom u više školskih sekcija, pristaju mu i danas, jer se nije odrekao nijedne od svojih brojnih aktivnosti, bolje reći hobija.

– Istina je, i dalje sam aktivan u KUD-u „Mladost“, gdje se već 13 godina bavim folklorom, još uvijek sam i glumac-amater, a održavam i kontakte sa Debatantskim klubom Srednjoškolskog centra Pale,

čiji sam bio član, pokušavajući da nešto slično pokrenem i na fakultetu – priča Nikola pomalo stidljivo i skraćujući rečenice, što i ne čudi od momka koji nikada nije volio da pretjerano publikuje svoj višestruki talenat.

Ovaj student prve godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu bio je i učenik generacije, ali i jedan od najboljih učesnika na maratonskim smotrama recitatora, što ga sada „košta“ i obaveze da se povremeno pojavljuje na različitim manifestacijama. Tako je bilo i prije nekoliko dana, kada je zajedno sa Draganom Tomić bio nezamjenjiva „ispomoć“ ovdašnjem humoristi Milovanu Jeftoviću i njegovim gostima.

– Činjenica da vas ljudi zovu da čitate, odnosno interpretirate nečiju poeziju i prozu, predstavlja potvrdu da neko prati i cijeni to što radite, a u takvim slučajevima se trudim da opravdam povjerenje i potpuno ispoštujem sve, jer to je i svojevrsna obaveza – veli Nikola.

Na kraju kaže da će i ubuduće nastojati da zadrži „sve svoje ljubavi“ i bude koliko-toliko aktivan na svim poljima, mada i sam priznaje da mu je na prvom mjestu put ka zvanju diplomiranog pravnika.

– Sve ovo volim, a kada je tako, onda ne može biti većih prepreka da se pronađe vrijeme i prostor za usklađivanje obaveza. I ubuduće ću, vjerujem, biti u istom društvu – zaključuje Nikola Čvoro.

Uzori

Nikola kaže da se mladi, nažalost, sve više okreću pogrešnim uzorima, što nije dobro ni za njih, a ni za društvo u cjelini.

– Često ćete čuti da se to pravda nedostatkom kvalitetnih sadržaja, što jeste donekle, ali ne i sasvim, tačno. Sa malo truda i želje, svako se negdje može pronaći – kaže Nikola, ističući KUD „Mladost“ kao primjer prave zdrave družine, koja okuplja više od 300 članova različite starosne dobi.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare