Nije uspjela prva licitacija, nova zakazana za 29. avgust

0

ISTOČNO SARAJEVO – Prva licitacija za prodaju imovine preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/, čija je vrijednost procijenjena na 31 milion KM, danas nije uspjela, pa je Privredni okružni sud Istočno Sarajevo drugu licitaciju zakazao za 29. avgust.

Predsjednik sindikata RAOP-a Siniša Milošević rekao je Srni da licitacija nije uspjela, jer se nije pojavio niko zainteresovan da plati cijenu prve licitacije.

Milošević je dodao da se na licitaciji nije pojavio ni eventuani ruski partner, čiji su predstavnici u pregovorima sa Vladom Republike Srpske.

„Ovi pregovori još traju i kako će se završiti ne znam. Mi se nadamo uspješno“, rekao je Milošević i dodao da se radnici nadaju da će Vlada Srpske, ukoliko razgovori ne uspiju, ispuniti obećanje i kupiti imovinu na drugoj licitaciji.

Milošević je podsjetio da je fabrika zatvorena i zapečaćena 3. januara, tako da radnici čekaju rješenje.

Najveći problem je što dio radnika ne može da ode u penziju, jer im pet godina nisu uplaćeni doprinosi, te što radnici nisu primili plate 36 mjeseci, a propada imovina kojom bi mogli da zarađuju plate.

Poreska uprava Republike Srpske u februaru je okončala popis imovine RAOP-a, nakon čega je uslijedila njena sudska i poreska procjena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare