Niče novi centar Pala

0

Danas su počeli pripremni radovi na izgradnji nove zgrade Ekonomskog fakulteta u Palama. Marvel iz Istočnog Sarajeva je počeo pripremanje terena, i osiguranje gradilišta. Nova zgrada Ekonomskog fakulteta će biti smještena između zgrada Pravnog i Filozofskog fakulteta (fizički pripojena). Sa južne strane (prema TC Bartula) će biti izgrađen amfiteatar.

Odmiču radovi i na izgradnji Hrama posvećenog Saboru svetog arhangela Gavrila. Već sada se vidi da će novi hram biti impozantna građevina, koja će dominirati centralnim trgom i cijelim Palama.

Nastavljaju se i radovi na izgradnji objekta iza hrama, kao i objekta na spoju ulica Alekse Šantića i Univerzitetske, zatim objekta na spoju ulica Milutina Milankovića i Milana Simovića.

Počela je izgradnja jedne manje zgrade u Univerzitetskoj ulici, kao i zgrade na paljanskoj Promenadi (pored Doma zdravlja Pale).

Počelo je raščišćavanje terena kod stanice Policije u Palama, kao i u ulici Srpskih ratnika (pored spomenika Srđanu Kneževiću), gdje se očekuje početak izgradnje novih objekata.

U toku su intezivni radovi na izgradnji sportske dvorane u Palama. Sve ide planiranim tempom i Paljani će ubrzo dobiti jedan veoma važan sportski objekat, koji će sigurno biti ponos svih Paljana. Očekujemo i početak izgradnje sportske sale u okviru Osnovne škole Srbija.

Pripremni radovi na izgradnji gondole Pale – Jahorina, Jahorina Express su počeli.

Kroz nekoliko godina, očekuje se da Pale postanu najuređenija i najveća gradska površina u Istočnom dijelu Republike Srpske. Ovakve moderne Pale će biti idealno mjesto za život, obrazovanje, turizam i poslovanje.

Na kraju, šta drugo poručiti osim da čuvamo naše Pale i uživamo u njima.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare