Neznatno povećan broj krivičnih djela

0

Na području u nadležnosti Policijske uprave /PU/ Istočno Sarajevo u maju je registrovano 40 krivičnih djela, što je za jedno krivično djelo više u odnosu na isti mjesec prošle godine, rekao je danas zamjenik načelnika ove Predrag Ćajić.

On je naveo da su u maju registrovana 32 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih 15 po nepoznatom izvršiocu.

„Rasvijetljeno je 12 krivičnih djela, od kojih 11 iz oblasti opšteg kriminaliteta i jedno krivično djelo krivotvorenje novca koje je registrovano u aprilu“, izjavio je Ćajić na konferenciji za novinare na Palama.

On je istakao da je koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu 80 odsto, dok koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 92,5 odsto.

Ćajić je naglasio da je znatno povećan procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu.

„U maju su izvršena dva razbojništva – jedno u tržnom centru `Tropik`, a drugo na benzinskoj pumpi `Nešković` u opštini Istočni Stari Grad. Oba krivična djela rasvijetljena su u rekordnom roku“, naveo je Ćajić.

Na području Uprave dogodilo se i jedno ubistvo i to 31. maja kada je u Ulici Dabrobosanskoj, u opštini Istočna Ilidža ubijen S.M.

Inspektor Sektora policije u PU Istočno Sarajevo Miroljub Orašanin rekao je da su na području Uprave u maju evidentirana 22 prekršaja javnog reda i mira, što je za 38 više u odnosu na isti period prošle godine.

„Najveći broj narušavanja javnog reda i mira desio se na području opštine Rogatica – osam, zatim na Palama šest i na području opštine Sokolac tri“, naveo je Orašanin.

U maju su se dogodile 74 saobraćajne nezgode, što je za devet više u onosu na isti mjesec prošle godine, a nije bilo nesreća sa smrtno stradalim licima.

Orašanin kaže da je tokom maja kontrolisano 6.056 učesnika u saobraćaju, od kojih je sankcionisano 2.117.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović rekao je da stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Istočno Sarajevo zadovoljavajuće.

„Registrovano je jedno krivično djelo krijumčarenje ljudi na području opštine Pale u mjestu Mokro“, naveo je Popović i dodao da je riječ o državljanima Avganistana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments