Neuspjela prva prodaja imovine Intala

0

MILIĆI – Na prvu licitaciju za prodaju imovine bivše Fabrike montažnih kuća „Intal“, koja je održana danas u direkciji u Milićima, nije se pojavio ni jedan kupac, a Odbor povjerilaca odlučio je da nova bude održana 29. maja. „Članovi Odbora povjerilaca odlučili su da nova licitacija bude održana 29. maja, po istoj početnoj cijeni utvrđenoj za ovu licitaciju u iznosu od oko 4,2 miliona KM“, rekao je stečajni upravnik Mlađen Petković.

On je objasnio da u roku od 30 dana koji je ostavljen niko nije podnio prijavu za kupovinu imovine Fabrike.

„Odbor je zauzeo stav da se ponovo raspiše oglas i donio odluku da cijena imovine stečajnog dužnika ostaje ista, a da poslije toga, ukoliko ponovo ne bude prispjelih ponuda i zainteresovanih lica za kupovinu, zatraži mišljenje od Skupštine povjerilaca o daljim potezima“, rekao je Petković.

On je dodao da je Odbor razmatrao i pitanje statusa stanova bivših radnika „Intala“.

„Riječ je o 40 stanova u kojima žive radnici Fabrike, a koji će svoje pravo dokazivati na sudu. Prvo ročište pred Okružni privrednim sudom u Istočnom Sarajevu zakazano je 15. aprila“, rekao je Petković.

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu u oktobru prošle godine pokrenuo je stečaj u Fabrici montažnih kuća „Intal“ iz Milića zbog višemilionskih obaveza prema državi, dobavljačima i zaposlenima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare