Neprihvatljiva ideja o distriktu Sarajevo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač poručio je danas da je distrikt Sarajevo „nemoguća varijanta“, jer je ideja o takvom uređenju apsolutno neprihvatljiva stanovnicima Istočnog Sarajeva.

On je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevo rekao da priču o distriktu Sarajevo uvijek pred lokalne izbore „potežu“ partije iz Federacije BiH, ističući neophodnost preuređenja BiH.

Kovač je napomenuo da BiH postoji i da ima Ustav definisan Dejtonskim mirovnim sporazumom, što je u ovom trenutku prihvatljivo za sve narode i građane u BiH.

„Najveći broj građana Istočnog Sarajeva su stanovnici prijeratnog Sarajeva, koji bi, da su imali ikakve uslove da ostanu da žive u federalnom Sarajevu, to i učinili. Međutim, ljudi su izašli iz federalnog Sarajeva, veoma često u bescijenje prodali imovinu i grade svoj grad, koji se zove Istočno Sarjevo i koji je u Republici Srpskoj, gdje se osjećaju bezbjedno i žele da žive“, rekao je Kovač, koji je i zamjenik predsjednika SDS-a.

On je napomenuo da se SDS, međutim, zalaže za preuređenje Srpske, koja je, kako kaže, u ovom trenutku veoma centralizovana.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu predstavljen je kandidat SDS-a za načelnika opštine Vlasenica Dragoslav Todorović, koji je, između ostalog, rekao da će se, ukoliko dođe na vlast, zalagati za jačanje malih i srednjih preduzeća u toj opštini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare