Неопходна трећа трака пута преко Романије

3

СОКОЛАЦ – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да је трећа трака пута преко Романије неопходна и да би њена изградња требало да добије одређени приоритет.

Чубриловић је данас на Сокоцу разговарао са начелником општине Милованом Бјелицом о изради пројектне документације за трећу траку овог пута.

„Ево почело се са мртве тачке и вјерујем да ћемо то убрзо привести крају и довести се у позицију да можемо да приступимо радовима“, изјавио је Чубриловић новинарима.

Он је изразио мишљење да постоје реални изгледи, о чему се и данас разговарало, те да се по завршетку израде пројекта ствара претпоставка да се може почети са извођењем радова на изградњи треће траке.

Чубриловић је захвалио Бјелици, који му је уручио „Златну плакету општине Соколац“, највеће општинско признање које начелник може додијелити, за досадашњу сарадњу и подршку коју је имао Соколац.

„Сигурно да је наша обавеза да радимо и поштујемо оно што грађани желе и очекују од нас и тако ћемо се и убудуће понашати“, нагласио је Чубриловић.

Бјелица је рекао да је Чубриловића упознао о политичкој, привредној и финансијској ситуацији у општини Соколац и да се у разговору посебно осврнуо не мрежу путева чија изградња је планирана.

„Обратио сам се захтјевом директору `Путева Републике Српске` да се уђе у израду пројектне документације за трећу траку преко Романије и упознао Чубриловића са током припреме за израду пројектне документације“, навео је Бјелица.

Он је изразио наду да ће та документација бити доступна у наредном периоду.

„То је за нас веома битно. Многи су долазили и обећавали су трећу траку преко Романије и први пут смо кренули са мртве тачке да прво урадимо пројектну документацију за овај важан посао“, истакао је Бјелица.

Он је навео да је након што је са свим плановима упознао Чубриловића, добио подршку Министарства и да су договорени наредни кораци за реализацију пројеката.

Бјелица је рекао да са Чубриловићем сарађује већ годинама, а посебно од почетка изградње града Српског Сарајева, данас Источног Сарајева, у вријеме када је садашњи министар био директор Дирекције за путеве Републике Српске.

Начелник општине Соколац је истакао да су од Чубриловића, он, општина и град имали значајну подршку и помоћ у реализацији битних пројеката неопходних за смјештај становништва које је изашло из Сарајева послије потисивања Дејтонског споразума у насељу Соколачке њиве, гд‌је је и Српско војничко гробље „Нови Зејтинлик“.

Он је подсјетио на Чубриловићеву помоћ везану за израду путних комуникација у том дијелу насеља и паркинга код „Новог Зејтинлика“, за шта су добијена потребна средства.

Бјелица је захвалио министру саобраћаја и веза Српске и за подршку у реализацији мањих пројекта, те посебно за помоћ Министарства при уређењу и асвалтирању круга соколачког Дома здравља „Др Љубомнир Ћеранић“, што је веома битно за грађане који се лијече у овој установи примарне здравствене заштите.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Neće li se i to uraditi,priča se 20 godina o trećoj traci a još niko nikad nije je ni započeo.Dok je ne počnu mogli su napraviti dvije tri trake po 500 metara da se tu teretna vozila sklone dok ih kolona pretekne.

Hahaha, kad su ono izbori!? Možda malo prerano za ovakve (prazne) priče, ipak ima još godinu dana!

Treću traku će teško dočekati i oni koji još nisu ni rođeni! Pa ovo je istočni dio Srpske, koga još iz BL briga za nas??? Isto kao i za put Foča-Š. Polje, ako se to uopšte može nazvati putem….Samo pusta i lažna obećanja.