Nemanja Maksimović obradovao fudbalere Han Pijeska

0
Nemanja Maksimović foto UEFA
Nemanja Maksimović foto UEFA

HAN PIJESAK – Fudbaler „Valensije“ i reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović poklonio je Fudbalskom klubu „Han Pijesak“ 20 pari kopački, što klubu u kome su uspjeli oživljeti rad nakon duže pauze, znači mnogo.

Trener hanpjesačkog kluba Pavle Golijan kaže da će poklon biti od velike pomoći ovom sportskom kolektivu u kome od 2008. godine uglavnom igraju omladinske kategorije, a seniorska se lagano vraća.

Raduje ga, kako kaže, ovaj gest reprezentativca Srbije koji nije zaboravio malo mjesto iz kog vuče korijene.

„Maksimović se često vraća zavičaju svog oca, selu Karaula /opština Han Pijesak/, nakon što ga je fudbalski put odveo preko rodne Banje Koviljače, Loznice do Beograda“, kaže Golijan.

On je podsjetio da je Nemanju Maksimovića i dalje „vodila sportska sudbina“ preko Slovenije i Kazahstana, da bi se ove godine zaustavio u Španiji u slavnoj „Valensiji“.

U Fudbalskom klubu „Han Pijesak“ kažu da je Maksimović tom prilikom rekao da mu posebno zadovoljstvo predstavlja što može da pomogne fudbalski klub u mjestu iz koga potiče i u koje ponekad na kratko dolazi u posjetu rodbini i prijateljima.

Jednu takvu posjetu je iskoristio i prošlog vikenda da posjeti Fudbalski klub „Han Pijesak“.

Fudbalski klub „Han Pijesak“ je do 2008. godine bio član Druge lige Republike Srpske, ali je zbog finansijskih problema bio primoran na dužu pauzu, nakon koje se ušlo njegovo u oživljavanje.

Rezultat aktivnosti i napornog rada trenera Golijana, kako kažu u Klubu, je to što je seniorska selekcija vraćena i nastupaće u Regionalnoj ligi Republike Srppske – grupa Jug.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare