Nema zemnog gasa, obustavljena proizvodnja

0

ZVORNIK – Proizvodnja u Fabrici glinice “Birač” iz Zvornika danas je potpuno obustavljena, nakon što su iscrpljene sve zalihe zemnog gasa, čiju je isporuku za zvornički kolektiv juče prekinuo sarajevski “BH gas” – saopšteno je iz ove fabrike.

Menadžment Fabrike glinice trebalo bi sutra da se sastane sa rukovodstvom “BH gasa”, s ciljem pronalaženja rješenja za novonastalu situaciju, koja prijeti da dovede do potpunog gašenja grupacije “Birač”.

Direktor Fabrike glinice “Birač” Virginijus Vajega rekao je da se nastavljaju razgovori sa “BH gasom” kako bi se našlo rješenje koje bi spriječilo najgori rasplet za Fabriku glinice i cijelu birčansku regiju.

Vajega je izrazio nadu da će uprava “BH gasa” prepoznati izuzetno tešku situaciju u kojoj se Fabrika glinice nalazi i da će imati razumijevanja za sve probleme koje je ovom kolektivu prouzrokovalo poskupljenje zemnog gasa i smanjena cijena aluminijuma i glinice.

“Svaki sat rada bez gasa Fabriku vodi u veći rizik da dođe do ispadanja opreme iz rada i težeg vraćanja iste u normalan rad”, naveo je Vajega u pisanoj izjavi medijima.

Naglasivši da sve to dovodi do dodatnih povećanja gubitaka, koji su iz dana u dan mjere milionima KM, Vajega je istakao da sve ove teškoće dovode fabriku u poziciju da može da izgubi poslovne partnere zbog prevelikog rizika od nemogućnosti vraćanja fabrike u normalan režim rada.

Uprava Fabrike glinice “Birač” u svakom trenutku nastoji da informiše zabrinute radnike o svim dešavanjima u vezi sa najtežom krizom ove kompanije u posljednjih 10 godina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments