Nema zaraženih, pod zdravstvenim nadzorom 89 lica

0

U opštini Pale nema oboljelih od virusa korona, a 89 lica je pod nadzorom nadležnih službi, što je za 24 lica manje nego juče, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Ovakva statistika proističe iz činjenice da je za navedeni broj lica jutros istekla mjera četrnaestodnevnog zdravstvenog nadzora, dok istovremeno nadležna služba Doma zdravlja Pale nije imala novoprijavljenih osoba kojima bi bila propisana mjera samoizolacije.

Koordinator u Domu zdravlja Pale obaviješten je i da se jedna osoba, koja je iz Slovenije krenula u matičnu lokalnu zajednicu trenutno nalazi u graničnom karantinu Brod, gdje se provode sve propisane procedure.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale potvrđuju da ovdašnja Komunalna policija svakodnevno vrši kontrolu lica pod zdravstvenim nadzorom na adresama gdje borave u samoizolaciji, te da u posljednja 24 časa nije zabilježila nijedan slučaj kršenja izrečene mjere.

Inače, sve osobe kojima je određena samoizolacija su u propisanoj dnevnoj komunikaciji sa porodičnim ljekarima i koordinatorom u paljanskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi i trenutno nemaju bilo kakve simptome koji bi ukazivali na eventualnu infekciju.

Kada je riječ o poštovanje policijskog časa, situacija je zadovoljavajuća i bilježe se tek sporadični slučajevi kršenja, tako da su pripadnici Policijske stanice Pale noćas prekršajno sankcionisali tri lica.

Štab za vanredne situacije opštine Pale juče je donio i naredbu kojom do 13. aprila produžava trajanje svih restriktivnih mjera na području opštine, koje su izrečene ranijim naredbama donesenim s ciljem suzbijanja i prevencije epidemije virusa korona, odnosno zaštite javnog zdravlja.

Poslije izvršene dezinfekcije svih objekata javnih službi, stručne ekipe ovlašćene firme, angažovane po nalogu opštinskog Štaba za vanredne situacije završile su i dezinfekciju zajedničkih prostorija u objektima kolektivnog stanovanja, obuhvativši ovom aktivnošću 170 zajednica etažnih vlasnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare