Nema više opasnosti od mina

1
Arhivska fotografija

Na lokalitetu Trebevića i Istočnog Starog Grada pronađeno je i uništeno više od 260 minsko-eksplozivnih sredstava, a uklanjanjem oznaka koje su upozoravale na prisustvo mina, uz pješačke staze i atraktivne turističke destinacije na ovom području, završene su aktivnosti deminiranja.

Projekat „Sarajevo bez mina“, koji u potpunosti finansiraju SAD, zvanično je započeo 4. aprila prošle godine, a obuhvata četiri opštine Vogošću, Novi Grad, Stari Grad, te Istočni Stari Grad, saopšteno je iz Centra za obuku pasa za otkrivanje mina /MDDC/.

„Do sada su završene sve aktivnosti uklanjanja minske opasnosti u opštinama Stari Grad i Novi Grad, kojim je i grad Sarajevo proglašen slobodnim od mina, a danas su završene aktivnosti deminiranja i u opštini Istočni Stari Grad“, navedeno je u saopštenju.

Demineri MDDC-a – izvođači deminerskih radova, zvaničnim uklanjanjem minskih znakova i tragova deminiranja, na kojem su radili proteklih mjeseci, proglašavaju slobodnim od mina Trebević i Istočni Stari Grad.

U toku su aktivnosti u Vogošći, gdje deminerski timovi rade na posljednjim lokacijama, i to Gori kamenici i brdu Žuč.

Projekat „Sarajevo bez mina“ jedan je od najznačajnijih pojedinačnih projekata uklanjanja minske opasnosti u BiH koji se realizuje preko organizacije ITF – jačanje ljudske bezbjednosti /Enhancing Human Security/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Jedina dobra promjena što sam čuo ove godine, i naravno, nema nikakve veze sa lokalnim vlastima izgleda.