Nema oboljelih, pod zdravstvenim nadzorom je 77 lica

0

Na području opštine Pale nema oboljelih od virusa korona, a 77 lica je pod nadzorom nadležnih službi, što je za 18 više nego juče, dok je za jednu osobu završen četrnaestodnevni zdravstveni nadzor, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

Osamnaest osoba koje su od jutros, odnosno sinoć pod nadzorom, na područje ove lokalne zajednice stigle su većinom iz zemalja regiona – njih petnaest sa područja Srbije i Crne Gore, a tri lica su doputovala iz NJemačke i njih će za vrijeme trajanja nadzorne mjere, kao i sva druga lica koja su odranije pod nadzorom svakodnevno obilaziti kontrolni organi, odnosno pripadnici opštinske Komunalne policije.

Štab za vanredne situacije apeluje i upozorava sve građane koji su evidentirani i stavljeni pod zdravstveni nadzor da su obavezni da ispoštuju sve što im je naloženo od Doma zdravlja i kontrolnih službi, radi sopstvenog i zdravlja svih stanovnika Pala.

Svi koji se ne budu pridržavali naloženih mjera, odnosno ukoliko ih pripadnici Komunalne policije opštine Pale ne zateknu na kućnim ili adresima koje su prijavili kao mjesto boravka tokom zdravstvenog nadzora, biće novčano kažnjeni, ističe se u saopštenju.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale posebno ukazuju na činjenicu da je i Republički štab za vanredne situacije, posredstvom MUP-a Republike Srpske propisao i jasne krivične sankcije u skladu sa odredbama krivičnog zakona.

Takođe, Štab apeluje na neodgovorne pojedince koji su primijećeni da organizuju žurke i pijanke na određenim lokacijama, ostavljajući za sobom gomile smeća, da to više ne čine, s obzirom da na taj način ugrožavaju svoje, ali i zdravlje stanovnika opštine Pale.

Pripadnici Policijske stanice Pale već su reagovali na ovu pojavu i nastaviće da pojačanim patrolnim aktivnostima i dalje prate da li ima eventualnog kršenja naredbe opštinskog Štaba u vezi sa zabranom masovnih okupljanja, te u slučaju da ih bude primijeniće propisane sankcije.

Na području opštine Pale završena je dezinfekcija javnih ustanova i preduzeća, koju je sprovela ovlaštena firma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare