Nema novca za Geografsku balkanijadu

0

VLASENICA – Ekipa Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice trebalo bi da učestvuje na Geografskoj balkanijadi u Radalj Banji u Srbiji, ali je učešće još neizvjesno, jer škola nema novca, izjavio je Srni profesor geografije u ovoj školi Dragan Ilić.
Profesor Ilić objasnio je da za učešće vlaseničke ekipe na takmičenju u Radalj Banji treba oko 1.600 KM, a da je do sada obezbijeđeno svega 300 KM.

„Ove godine smo prvi put učestvovali u sistemu takmičenja za Nacionalnu geografsku olimpijadu. Naši učenici su postigli neočekivano dobre rezultate na kvalifikacionom takmičenju u Novom Sadu, a potom i na državnom prvenstvu Srbije, gdje je naš učenik Miloš Mijić osvojio treće mjesto, pa se time plasirao na Geografsku balkanijadu“, rekao je Ilić.

On kaže da je Balkanijada ekipno takmičenje, a da je škola iz Vlasenice pozvana da predstavlja Republiku Srpsku.

„To je nešto što prevazilazi lokalni značaj, našu školu i opštinu, pa očekujem da će nam opština izaći u susret i pružiti novčanu pomoć“, rekao je profesor Ilić.

Na takmičenju, koje počinje 24. juna i traje šest dana, učestvovaće i najbolje srednjoškolske ekipe iz Srbije, Slovenije, Rumunije, Bugarske i Grčke.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare